8.5.2014

parsarisotto


Kevät ja parsa, jes tätä on odotettu.
Aviomieheni teki meille parsarisoton Kodin Kuvalehden reseptin mukaan.

1-1½ l kasvis- tai kanalientä
1 sipuli
5-6 tuoretta pientä vihreää parsaa
½ dl oliiviöljyä
4½ dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
2 rkl parmesaanijuustoraastetta
rouhittua mustapippuria myllystä

Kuumenna liemi kiehuvaksi. Silppua sipuli. Poista parsojen kova kanta, pilko ne sopiviksi suupaloiksi ja keitä vähässä suolatussa vedessä melkein kypsiksi. Valuta ja jätä sivuun. 
Kuullota sipulisilppu paksupohjaisessa kattilassa öljyssä läpikuultavaksi. Lisää sekaan riisi ja kuumenna sekoittaen, kunnes riisikin on läpikuultavaa.
Lisää joukkoon viini ja anna kiehua. Lisää kuumaa lientä 1½ dl kerrallaan vasta, kun viini on lähes imeytynyt riisiin. Lisää nestettä aina vasta, kun edellinen neste-erä on imeytynyt riisiin lähes täydellisesti. Lisää viimeisen neste-erän kanssa kattilaan esikäsitellyt, valutetut ja pieneksi paloitellut parsat.
 Raasta risoton sekaan parmesaania. Mausta mustapippurilla, tarkista suola ja kuumenna vielä hetki. Nosta tarjolle.


Valkoviinin ruonvalmistukseen valitsimme spekseillä "Alkon edullisin Sauvignon Blanc". Alkon myyjä tiesi heti, että valintamme olisi Gato Negron Sauvignon Blanc. Myyjä kertoi, että kyseisessä viinissä on todella hyvä hintalaatu suhde (7,28€) ja että se on parempi kuin moni kalliimpi Sauvignon Blanc.
Uskaltauduin maistamaan hiukan viiniä ruan kanssa, sillä Sauvignon Blanc on ehdottomasti suosikki rypäleeni, enkä ole eräästä syystä saanut nauttia viineistä sitten viime kesän. Valitettavasti tässä Gato Negron viinissä ei ollut rakastamaani Sauvignon Blancille tyypillistä ruohon ja mustaherukan makua.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti