30.1.2014

raskausviikon 30 tunnelmia

Raskausviikoissa alkoi uusi kymmen, tänään päiviä täynnä 30+0!

Tänään oli neuvolassa ensimmäinen lääkärikäynti. Olin iloisesti yllättynyt, että lääkäri ultrasi. Vauvallamme oli kaikki hyvin: syke oli normaali, mitat hyvät ja lapsivettä oli riittävästi. Eeva köllöttelee masussa pää edelleen ylöspäin, oli kyllä hauska tietää missä asennossa vauva masussa on. Painoa Eevalle on kertynyt 1400g. Meidän oma rakas. Ihan uskomatonta edelleen.

Tunnen vauvan liikkeitä todella todella harvoin, mikä tietysti huolestuttaa. Edessä oleva istukka vaimentaa ilmeisesti liikkeiden tuntemista, sillä ultrassa tänään Eeva liikkui rauhallisesti. Lääkäri sanoi, että jos kolmen viikon sisällä liikkeet eivät voimistu, pitää asiaa tutkia kuulemma tarkemmin. En sitten tiedä mitä nämä tarkemmat tutkimukset ovat ja mikä muu kuin istukan sijainti ja Eevan asento voi olla syynä tähän, että tunnen liikkeitä harvoin.
Onko lukijoissa muita odottajia, jotka eivät ole tunteneet vauvan liikkeitä usein?

Keskustelimme lääkärin kanssa matalasta verenpaineestani. Mutta siitä minun ei kuulemma kannata olla ollenkaan huolissani, sillä mitään huonoja oireita siitä ei ole minulle tullut. Voisin kuulemma lisätä ruokavaliooni suolaa, mutta toisaalta se voisi lisätä turvotustani. Eli enpä taida muuttaa mitään.

Painoa minulle oli tullut 4kg lisää sitten edellisen neuvolakäynnin. Eli painan nyt yhtä paljon kuin ennen morsiandiettiäni jokunen vuosi sitten. Olin itse kauhuissani tiedosta, sillä olin ajatellut, että tämän hetkisen painon saavutan vasta kun olen täysillä raskausviikoilla. Lääkäri ei ollut painostani yhtä huolissaan kuin minä, sillä liikun aktiivisesti ja syön (pääsääntöisesti) terveellisesti.  Sillä ei tässä voi ruveta laihdutuskuurille aijon vaan tarkkailla entistä tarkemmin syömistäni.

Tämän viikon treenit näyttävät tältä: TI Watts Up-cycling, KE sali+Soma Move, TO cycling, LA sali PT:n kanssa ja SU hot FLX


Ja vielä pitäisi päättää haluanko siirtyä Vauva-lehden bloggaajaksi...

14 kommenttia:

 1. Kääk!! Onnea työtarjouksesta! :) -IloAM

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos!
   Niinpä, kääk. Iso päätös pitäisi tehdä siitä mitä haluan jatkossa tehdä bloggailun suhteen.

   Poista
 2. Hei! Esikoista odottaessani, minulla oli myös istukka edessä ja vauva pää ylöspäin. Tunsin itsekin liikkeitä tuolloin tosi vähän. Joka ilta piti keskittyä ja tunnustella vauvan liikkeitä. Ihanaa ja onnellista odotuksen jatkoa!
  -Hanna-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana tietää, että joku toinenkin odottaja on joutunut kaipailemaan vauvan liikkeitä masusta.
   Olen muuten ollut tosi rauhallinen raskauden suhteen, mutta tämä asia on hiukan huolestuttanut.
   Olen niin kateellinen niille odottajille jotka tuntevat jopa vauvan liikkeistä päivärytmin.

   Poista
 3. Juuri äsken blogiasi avatessani ajattelin, että kumma juttu, kun blogisi ei ole vielä minkään blogiportaalin alla. Postauksesi ovat niin laadukasta ja ihmisläheistä luettavaa. Olen seurannut juttujasi jo hääblogisi ajoilta, kun valmistelin häitäni kanssasi samaan aikaan. Ja nyt odotan esikoistytärtäni muutamaa viikkoa myöhemmin syntyväksi kuin sinä. Onnea siis tarjouksesta! Luen varmasti blogiasi myös Vauva-lehden sivuilla! Ja mukavaa odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska sattuma, että olit tuollaista juuri pohtinut. Kauniisti aateltu, kiitos.

   Ihana kuulla, että olet seurannut hääblogianikin ja hauskaa, että meidän isot elämäntapaukset menevät näin samassa syklissä.

   Poista
 4. Wau! Hieno työtarjous, ehdottomasti kannattaa siirtyä jos yhtään tuntuu siltä.
  Tykkään kovasti blogistasi! Olen ahkerasti lukenut myös hääblogiasi ja tulen varmasti hakemaan vinkkejä omiin häihin jotka ovat keväällä 2015.

  -Pauliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työtarjous oli kyllä kiinnostava. Esikoisen syntymä on vaan niin iso juttu, että en oikein tiedä onko se sopiva hetki tällaiselle muutokselle.

   Hauskaa, että olet seuraillut hääblogia. Häätrendit ja -tavat varmaan ehtivät kyllä muuttumaan kovasti vuoden 2012 ja 2015 välillä, mutta toivottavasti hääblogistani on jotain hyötyä hääjärjestelyissänne. Ihanaa kun teillä on häät vielä edessäpäin.

   Poista
 5. Moi!
  Minullakin oli molemmissa raskauksissa istukka edessä ja esikoistyttö viihtyi loppuun asti perätilassa, selkä siis minun napaani vasten, joten tunsin potkuja tosi vähän. Muistan tunteneeni useasti vain sellaista pyörähtelyä ja pientä liikehdintää. Huolestutti paljon kun moni aina kommentoi "nyt pitäisi kyllä jo selkeästi potkut tuntua yms" :/.. Mutta juuri tämä vauvan asento ja istukan paikka vaikuttavat! Ja voihan toiset olla rauhallisempia vauvoja jo masussa :).
  Minäkin oon ihmetelly miten tää blogi ei oo vielä missään ns. esillä koska tää on niin miellyttävää luettavaa aikuiseen makuun, tavallista mutta aina ripaus jotain ainutlaatuista! Itse asustelen perheen kanssa maaseudulla ja olen pieneltä paikkakunnalta kotoisin niin on erityisen ihana lukea tätä blogia! :) Vaikea päätös varmaan tuo bloggauspäätös, mutta mitä ikinä päätätkin, älä lopeta blogia! :)
  Mukavaa viikonloppua!
  -Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joitain muljahduksia itsekin tunnen joitakin kertoja päivässä. Ihana kuulla, että sinullakin ollut samanlainen tilanne.

   Kiitos todella kivoista kannustussanoista. Toivottavasti seuraat Joukolatarta jatkossakin. Bloggauspäätöstä vaikeuttaa se, kun ei yhtään tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan; miten sujuu loppuraskaus ja millaista on arki vauvan kanssa. Eeva on kuitenkin ykkösjuttumme, jonka jälkeen tulee muut jutut kuten bloggaus.
   Täytyy kuitenkin mainita, että Joukolattareen on ihana kerätä ja jakaa muistoja ja arkisia juttujani.

   Poista
 6. Ihanat Eeva ja Heidi! Minun mielestäni voisit mennä portaaliin jos tuntuu itsellesi oikealta:) Ymmärrän myös jos ei tunnu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. plussia ja miinuksia molemmissa vaihtoehdoissa...

   Poista
 7. Moikka. Löysin blogisi ratasvaihtoehtoja miettiessäni, ostoslistalle ovat nousseet nyt Brio Smilet.. :)
  Vauvanliikkeisiin sen verran, että esikoisen kohdalla minulla oli sama tilanne, ettei liikkeet tuntuneet kuin silloin tällöin ja rauhallinen lapsi hän on aina ollutkin. Nyt toista odottaessa tunnen liikkeet paljon selkeämmin ja on selvästi vilkkaampi lapsi tulossa :) Molemmissa raskauksissa istukka on ollut edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vauvojenliikkeiden tunteminen on ilmeisesti myös tosiaan persoonallisuus kysymys. Toivottavasti.

   Me päädyttiin muuten Brio Smileihin. Vaunuista tulossa ensi viikolla blogipostaus.

   Poista