23.1.2014

raskausviikon 29 aatoksia

Huomasin neuvolakortista, että neuvolatädit ovat laskeneet meidän raskauspäiviä kahdella eri tavalla, joten en tiedä onko tänään 29+0 vai 29+1. Pitääpä selvittää tämä huima eroavaisuus seuraavan kerran kun pääsemme neuvolaan.
Edellisestä neuvolakäynnistä onkin jo pitkä aika ja seuraava käynti on vasta tämän kuun lopussa. Tälläinen lähes kahden kuukauden väli rupeaa jo ahdistamaan, sillä haluaisin päästä kuulemaan vauvamme sydänääniä. Tunnen nimittäin vauvan liikkeitä edelleen melko harvoin, mutta olen rauhoitellut itseäni sillä tiedolla, että edessä sijaitseva istukka ilmeisesti oikeasti vaimentaa vauvamme potkujen tuntemisen. Lisäksi minua huolestuttaa matala verenpaineeni (99/55), vaikkakaan siitä ei ole ollut mitään ongelmia.


Ensimmäisiä raskausoireita (tai olinhan minä kesällä väsynyt ja nälkäinen ja nyt herkistelen vähänväliä) on ruvennut ilmestymään. Jalkani ja käteni ovat nimittäin turvonneet melkoisesti. Vihkisormusta en saa enää irti sormestani ja saappaat eivät oikein tahdo mennä kiinni pohkeiden kohdalta. Nyt tiedän miltä tuntuu, kun mainoslausessa sanotaan "tuntuuko sinusta joskus, että haluaisit nostaa jalat ilmaan?". Kyllä tuntuu! Elikkä jatkan edelleen veden litkimistä ja vältän suolaista ruokaa. Tai ehkä minä olen vaan lihonut. :)

Liikuntatottumuksiani päätin muuttaa hiukan. Jätin pois tanssilliset tunnit, kuten BodyJam ja Sh´Bam, sillä tuntui että masu ei oikein tahtonut pysyä enää mukana menossa.

Olin muuten innoissani kun huomasin, että Bepanthenilta tuli markkinoille raskausarpien hoitoon ja ehkäisyyn tarkoitettu emulsiovoide Bepancare. Olenhan läärännyt nyt monta pulloa erilaisia öljyjä masuuni tähän mennessä, ilman että olisin löytänyt vielä minulle mieluisaa tuotetta. Mutta kun sain tietää, että 150ml pullo maksaa lähes 30euroa, jätin tuotteen vielä apteekin hyllylle.


Babymoon matkamme Norjaan lähestyy, emmekä ole ehtineet suunnittelemaan matkaamme laisinkaan. Toisaalta rentouttavaa lähteä reissuun ilman sen suurempia tavoitteita. Tällainen seesteinen mielentila sopii minulle hyvin.

9 kommenttia:

 1. Kaunis maha :) Nykypäivän karsitut neuvola- ja ultrakäynnit on kyllä tosi harvassa. Yllättävää, ettei tosiaan sen kummemmin katsella että onko siellä mahassa kaikki ok (paitsi jos tulee raskausmyrkytystä tai vastaavaa). Tiedätkö kuinka päin vauva on? Ystävälläni (jolla tosin on jo rv 35+), vauva on edelleen poikittain, eikä se juuri näytä kääntymisen merkkejä. Aika tukalat oltavat tulevalla mamalla.

  Sydänäänistä puheenollen: teillä ei taida olla kotidoppleria? Siitä voisi olla hyötyä, jos pelko sydänäänten puuttumisesta on kova. Vaikka eiköhän siellä ole kaikki hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse kaipailisin, että vauvan vointia tutkittaisiin neuvolassa enemmänkin esim. ultraamalla.

   En tiedä miten päin vauva masussa on. Toivon, että selviää seuraavalla neuvolakäynnillä kun kyseessä kuitenkin lääkärikäynti.

   Doppleria en ole halunnut hankkia, sillä siitä vasta paniikki syntyisi jos en sydänääniä löytäisikään joskus. Tuleva isukki on yrittänyt kuunnella ääniä tyhjällä vessapaperirullalla. :)

   Poista
 2. Mihin päin Norjaa menette?
  Oslo on hieno paikka, oopperatalo kaikessa erikoisuudessaan kannattaa käydä katsomassa! Norskin vaihtarikaverini mukaan rakennus taisi olla nimeltään "jäävuori", "lumivuori" tai jotain sinnepäin :) Me lopulta hurautettiin muuten vaan nopeasti Oslon läpi autolla, mutta arkkitehtuuri ja persoonalliset talot jäi kyllä mieleen. Jos autoilette Oslossa, niin voin sanoa että kaupungin alla tunneliverkostossa puikkelehtiminen on aika rivakkaa hommaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mennään tosiaan Osloon. Oopperatalo, Huuto ja kuninkaanlinna täytyy ainakin käydä tsekkaamassa. Muuten suunnitelmat ihan auki.

   Poista
  2. hyvä! Oslon oopperatalo on HIENO. En tiedä minkälainen talvi siellä on ja vaikuttaako se oopperatalon alueella liikkumiseen. Talon piha, seinät ja katot ovat ikäänkuin yhtä kappaletta ja niitä pitkin pääsee kävelemään rantavedestä talon katolle asti. Kesällä terassikalusteetkin olivat kokonaan valkoisia, mikä oli aika mukava juttu kaikessa siinä valkoisuudessa.

   Poista
 3. Kaunis maha! Todella harvassa sulla nuo neuvolakäynnit. Mulla on ollut 3 vko välein neuvolakäynnit joulukuun alusta ja pian muuttuvat 2 vko välein.

  Mulla löytyy kotidoppleri (ostin 3. raskaudessa) mutta piilotin sen kaapin perälle kun muutamia kertoja sain sillä todella korkeita sykkeitä ja heti rupesi pelottamaan mikä vauvalla on. Neuvolassa kuitenkin sykkeet olleet aina ok.

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. kiitos! Piristää mieltä tuollaiset kommentit aina.

   Poista