12.1.2014

raskausviikon 27 pohdinnat

Tänään raskauspäivät on 27+3. Olo on ruvennut olemaan hiukan kömpelö, johon syynä on kasvava masuni. Torstaina kun päiviä oli 27+0 masun ympärysmitta oli jopa 109cm, kun viime viikolla se oli vaan 105cm. Huomaan, että perusaskareet ovat jo vaikeampi tehdä, kuten kenkien laittaminen jalkaan tai muu kurottelu tai taivuttelu. Mieli on ollut silloin tällöin hiukan apea ja itkeskelen helposti sekä kotona että töissä. Taitaa hormoonit hiukan herkistää tätä mammaa. Onneksi olen pystynyt edelleen harrastamaan liikuntaa päivittäin, mikä on piristänyt mieltäni kovasti.

Pelkäämäni sokerirasitustestin tulokset sain alkuviikosta. Ja onnekseni tulokset oli normaalit. En tiedä miten olisin selvinnyt, jos olisin joutunut piikittämään itseäni loppuraskauden ajan. Toki ilmeisesti ruokavaliolla olisi ensiksi yritetty saada sokeriarvot tasapainoon ennen piikitysurakkaa. Olisin luonnollisesti kaiken mahdollisen tehnyt vauvan hyvinvoinnin vuoksi. Mutta nyt ei tarvitse tehdä muutoksia vaan yritän loppuraskaudenkin ajan syödä mahdollisimman hyvin ja harrastaa liikuntaa terveellisten elintapojen vuoksi.

Tällä viikolla oli ensimmäinen perhevalmennustapaaminen. Teemana oli rentoutuminen odotusajalla ja synnytyksessä sekä imettäminen. Varsinkin imettämisestä saimme hyvää tietoa. Mutta miksi ihmeessä terveydenhoitajien tarvitsee lässyttää, vaikka kohderyhmänä on aikuiset tulevat vanhemmat?

Järjestelmällisenä ihmisenä olen tehnyt ostoslistaa kaikista jutuista mitkä pitäisi vielä hankkia ennen Eevamme syntymää. Haluaisin, että hankintalista tyhjenisi nopeasti. Isoja juttuja olemmekin saaneet hankittua kuten pinnasänky ja amme. Valitettavasti olen sortunut joihinkin heräteostoksiin, kun olen kiertänyt alennusmyynneissä lastenvaateosastoilla.
Lasteenhuoneen sisustaminen ahdistaa välillä näissä hormoonihuuruissa kovasti. Mielipiteet valaisimista, verhoista, lipastoista, nojatuoleista, tauluista, liitutaulumaalista, seinätarroista, pussilakanoista, mobileista yms. vaihtelevat päivittäin. Isoja ongelmia siis tällä hetkellä menossa täällä kotona. :)

Varattiin mieheni kanssa babymoon matka. Kyseessä on neljän päivän reissu euroopassa. Ajateltiin lähteä vielä matkalle näin kahden. Seuraavan kerran lähdemmekin ulkomaanmatkalle sitten kolmisin. Syntyvälle vauvallemme otimme myös matkavakuutuksen vakuutusyhtiön suosittelemana. Varmuuden vuoksi, sillä minun matkavakuutus ei olisi korvannut, jos vauvalle jotain sattuisi matkalla. Sen lisäksi saatiin päätettyä mistä hankimme lapsivakuutuksen. Olipa homma vertailla eri vakuutusyhtiöiden tarjouksia ja vakuutusehtoja, onneksi päätös nyt tehty ja hyvä vakuutus hankittu Eevalle.

2 kommenttia:

 1. Ihailtavasti olet jaksanut liikkua! Itsellä jäi liikunta raskausaikana ihan minimiin ja nyt jälkeenpäin kyllä huomaa, että kunto on laskenut kuin lehmänhäntä.

  Lapsen huoneen sisutamisesta ei kannata ottaa liikaa stressiä. Itselleni oli hirveän tärkeää saada kaikki paikalleen jo kesällä, kun remppasimme uutta asuntoa. Nyt kun poika on kolme kuukautta, niin eipä siellä vielä ole tehty paljon muuta kuin vaihdettu vaippoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään jumpassa kyllä huomasi, että hiukan pitää himmailla tahtia, ihan ei voi enää täysillä vetää. Toivottavasti kuitenkin pystyisi harrastamaan liikuntaa edes jollain tasolla tämän loppu 3 kuukauden aikana.

   Ihana kuulla, että vauvanhuoneen yksityiskohdilla ei ehkä ole niin merkitystä vielä alusta lähtien.

   Poista