20.1.2014

tyylikkäät pussilakanat vauvalle

Nyt kun pinnasänky (Ikea Sundvik) on hankittu voin ruveta aktiivisesti metsästämään kivoja tyylikkäitä pussilakanoita vauvallemme. Kun aloitin pussilakanoiden etsinnän huomasin, että markkinoilla on kahden levyisiä vauvanpeittoja: 85/80x125 cm ja 110x125 cm. Sillä meille tulee äitiyspakkaus, jossa peiton koko tuo suomalainen standardi 85x125 cm, olen keskittynyt kyseisen kokoisten vuodevaatteiden etsintään. Ikean ja H&M Homen vauvamallistot ovat siis poissuljettuja. Mutta vaihtoehdot taitavat olla aika suppeat, jos ei halua nalleja, hello kityjä tai prinsessoja lakanoihin sekoilemaan, vaan yksinkertaisia graafisia pussilakanoita.
Ainoa löytämäni potentiaalinen vaihtoehto on tällä hetkellä Finlaysonin Elefantti. Marimekon vauvan pussilakanat olisivat myös tuota toivomaani kokoa, mutta tällä hetkellä heidän valikoimissaan ei ole mitään minua miellyttävää kuosia.

Eli ehkä hankimme vaan myös 110x125 cm vauvanpeiton, jolloin valinnanvara kasvaisi huimasti.

16 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Menin ja poistin kommenttisi. :( Mutta siis ehdottomasti mustavalkoista. Enkä kuuntele joidenkin kommentteja, että vauva tarttisi paljon värejä ympärilleen.

      Poista
  2. just ite oon haaveillu noista efelanttilakannoista. ihanat! mun ystävä jolla on n. 3kk ikänen vauva niin hehkutti unipussia. vauva potki peiton öisin pois ja heräs siihen. unipussin kanssa nukkuu sikeästi :)
    -jenna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon ihmetellytkin kun unipusseja myydään kaikkialla. Ovat ilmeisesti käteviä. Pitääpä pyytää vaikka lahjaksi.

      Poista
  3. Oletko katsastanut Pentikin tämän hetkisen valikoiman? Meidän lempparit löytyi sieltä muutama vuosi sitten - beigeä, mustaa ja valkoista- ja sopi hyvin äitiyspakkauksen peittoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä. Tämän hetkinen heidän mallisto ei näyttänyt olevan oikein mun makuun. Mutta pitääpä seurailla.

      Poista
  4. Me myös odotusaikanani ostimme melkoisen paljon yksivärisiä ja selkeitä vaatteita, muita tekstiilejä ym. vauvallemme. Ei ollut nalleja verhoissa ja keijuja vuodevaatteissa. Enkä nyt ymmärrä miksi olisi pitänyt olla? Eniten ihmetyttää miksi kaikkien tarvitsisi tehdä asiat samalla tavalla, niin tai näin, tuntuu myös että Äitinä valintojasi tarkastellaan potenssiin kymmenen. Vauvat/lapset saavat kyllä väriä ympärilleen lelujen muodossa ja itse pidän sitä tärkeämpänä kuin vaatteiden sateenkaarivärityksiä. Sitten kun lapsi tulee siihen ikään että osaa itse ilmaista minkä värisiä vaatteita jne, haluaa käyttää on asia eri. Joten ihan "oikeassa" olet kun kirjoitit ettet aio kuunnella kuinka teidän syntyvä vauva tarvitsisi väriä ympärilleen. :) -IloAM

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, kiitos mielipiteestäsi. Olen jatkossakin siis itseni kanssa samaa mieltä.

      Poista
  5. Meidän tytöillä on nuo Finlaysonin Elefantti-lakanat punaisena :) Mun on pakko hehkuttaa unipussia sillä meillä on kaikki lapset vauvana sen verran potkineet peittoa ettei peitto ole pysynyt hetkeä kauempaa paikallaan. Ja jotenkin itse olen tykännyt unipussista kun ei tarvitse "pelätä" että peitto vahingossa menee vauvan kasvojen päälle. T. ylihysteerinen neljättä odottava ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punaiset on kivat myös ja entäs ne keltaiset. Tykkään Elefantti-kuosista kun ei ole mikään kamala väriensekamelska.

      Taidan oikeesti laittaa tuon unipussin hankinta/lahjalistalle, kun niin moni äiti on sitä nyt miulle kehunut. Kunhan niitä löytyisi myös tyylikkään näköisenä.

      Poista
  6. Mutta mitä jos meijän vauva ei viihdykkään unipussissa? Sekin on mahdollista. Ehkä sittenkin pysyn tyylikkäissä peitoissa.

    Name it:ssä oli kyllä myynnissä kiva mustavalkoinen unipussi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun nuorempi tyttöni ei viihtynyt unipussissa ollenkaan! Aivan järjettömät raivarit kun sellaiseen laittoi. Eli myös niin voi käydä :D jäi meillä pussukat käyttämättä, niitä onneks ei ollutkaan kuin yksi,kaverilta saatu sekin.

      -E-

      Poista
  7. Minunkin on pakko kommentoida tätä musta-valkoisuutta... Alkuun ajattelin, että se on synkkää, mutta viime viikonloppuna tapasin seitsemän viikkoisen vauvan, joka herkeämättä seurasi mustan helistimen heiluttelua. Pienet vauvat siis erottavat hyvin kontrastit väreistä viis.

    VastaaPoista
  8. Etsin juuri viime viikolla saman tyylisiä pussilakanoita, jotka sopisivat äitiyspakkauksen peittoon. Yllätyin täysin kuinka vähän tuon kokoisia vaihtoehtoja oli ylipäätänsä tarjolla! Kaappiimme päätyi siis juuri tuo Finlaysonin Elefantti keltaisena. Myös uinua.com sivuilta löysin kivan mustavalkoisen kolmiokuosin, jota on saatavana kyseisessä koossa. Ehkäpä laitan myös sen tilaukseen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, tuo mustavalkoinen kolmiokuosi näytti todella kivalta!

      Poista
  9. mikäs juttu tämä on, että on olemassa myös 100x130cm vauvan pussilakanoita. Miksi ei voi olla yksi ainut standardikoko?

    VastaaPoista