5.1.2014

Emmaljungan Vikingit vai Brion Smilet?

Eilen kävin tulevan isukin kanssa tutustumassa lastenvaunuihin Tammistossa Lastentarvikkeessa ja Vauvapisteessä sekä Varistossa Lastenturvassa. Paras valikoima ja ammattitaitoisin palvelu oli mielestämme Lastenturvassa.
Vaunujen osalta olemme nyt viisaampia, sillä saimme karsittua meille potentiaaliset vaihtoehdot kahteen vaihtoehtoon. Finalistit ovat Emmaljungan Vikingit ja Brion Smilet. Brio Smileja emme olleet aatelleetkaan ennen myymälöihin menoa, mutta kun Brion GO-vaunut paljastuivat liian suuriksi meille ihastuimme kovasti Smileihin.

EMMALJUNGA VIKING


 + kevyet 10,9kg ja näppärät
+ tyylikkäät
+ laadukkaat
+ yksi markkinoiden kapeimmista malleista 53cm
+ kääntyvät etupyörät
+ fiksusti säädettävä työntöaisa
+ kopassa kätevä kantokahva
+ korkea maavara
+ hyvä tasapaino
+ puhkeamattomat renkaat
+ mahdollisuus erillisiin talvipyöriin 
+ mahdollisuus erilliseen ostoskoriin
+ mahdollisuus eriväriseen kuomuun
-matalat
-ruma runko
- vaunukoppa hiukan hankala irrottaa
-tavaratilaan hiukan vaikea laittaa tavaroita varsinkin kun käytössä vaunukoppa
- jalkapeite ei kuulu hintaan


BRIO SMILE


 +tyylikkäät
+ näppärät, leveys 57cm ja paino 8,9kg
+edulliset (679€ runko, vaunukoppa, rattaat)
+laadukkaat
+sopivat Suomen oloihin
+kääntyvät etupyörät
+ säädettävässä työntöaisassa on niveltoiminto
+hyvä maavara
+ tilava tavaratila, johon helppo laittaa tavaroita
+yhteensopiva meidän BRIO Primo turvakaukalon kanssa
+ iso kuomu suojaamaan lasta
+kiinteä aurinkolippa 
+ kopassa kätevä kantokahva
+koppa helposti irrotettavissa
+ vaunukopassa pehmeä patja ja irrotettava vuori
+vaunukopassa verkollinen tuuletusaukko
+vaunukopassa kätevä säilytystasku
-ilmeisesti metallisen värinen runko, jos haluaa mustan kopan ja istuinosan
- ei mahdollisuutta erillisiin talvirenkaisiin 
-tavaratilan takaosassa menee tukiparru
-pumpattavat renkaat, joka ei tosin kätevälle miehelleni ole kuulemma mikään ongelma eli kyseessä ainoastaan oma ongelmani

Tässä informatiivinen video BRIO Smileista.Smilet ovat mieheni ehdottomat suosikit. Itse en osaa taaskaan päättää. Joten jos teillä on kokemuksia tai mielipiteitä näistä yhdistelmävaunuista niin mieluusti niitä kuulisin.

14 kommenttia:

 1. Näppärän näköisiä molemmat! Itse liputan noiden Emmaljungien ilmakennorenkaiden puolesta. Meillä ollut sekä Brion yhdistelmät, että Emmaljungan scooterit. Ilmakumeja joutuu tosiaan silloin tällöin pumppailemaan ja huonolla tuurilla ne myös silloin tällöin puhkeavat.
  Mutta ei kumpikaan näistä varmasti huono valinta ole.

  -E-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekkään en tykkää ajatuksesta, että renkaat saattavat puhketa kesken reissun. Vaikkakin mulle luvattiin, että kyllä puhjenneellakin renkaalla pääsee kotiin asti.
   Isukki sanoi, että saa kätevästi Brion renkaat pumpattua aina kun käymme mökillä. Toinen myyjä sanoi, että renkaat tulisi pumpata 2krt/vuosi ja toinen myyjä että 4krt/vuosi. Täydet renkaat takaavat, että ne eivät puhkea.

   Brion renkaat ovat kuitenkin ilmeisesti paremmat erilaisiin maastoihin. Myyjä ei oikein nimittäin taannut, että Emmaljungan renkailla selviäisi lenkkeillessä muualla kuin asfaltilla.

   Poista
  2. Kyllä me Emmaljungillakin kärryteltiin kaikenlaisessa maastossa :) mutta tosiaan, kummat tahansa näistä on varmasti hyvät.

   Poista
 2. Moi Heidi! Me myös ollaan Emmaljungilla menty jos jonkinlaisissa maastoissa ja hyvin on renkaat kestäneet. Muiltakin osin olen tyytyväinen vuosi sitten tekemäämme vaunuvalintaan. Mistään en voi valittaa. Toki olen myös Brioista kuullut paljon hyvää. Kerrothan sitten kumpaanko päädyitte. Hyviä vointeja. :) -IloAM

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vointi kannustuksista!
   Helpottavaa ajatella, että molemmat meidän vaihtoehdot ovat hyviä vaihtoehtoja. Kerron heti kun olemme päätöksemme tehneet.

   Poista
 3. Hei! Minulla ei ole kokemuksia näistä vaunuista, mutta mielestäni briot kuulostavat ja näyttävät näistä kahdesta paremmalta. Jos autoilette paljon ja teillä on jo Brion turvakaukalo, on suuri plussa että saisitte sen kiinnitettyä samaan runkoon. Onnea valinnan loppumetreille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulenpa, että Brion Smileissa on enemmän tärkeitä plussia meille kuin Vikingeissä. Tuo yhteensopivuus turvakaukalon kanssa tuntuu olevan merkittävä asia erityisesti tulevan isän mielestä. Itse en tosin tykkää ajatuksesta, että vauva joutuu olemaan yhtään enempää turvakaukalon ikävässä asennossa kuin on pakko. Mutta toisaalta joutuu hän parintunnin mökkimatkatkit viettämään turvakaukalossa joten ehkä kauppareissutkin yms. siinä menee.

   Poista
  2. Olen täysin samaa mieltä tosta kaukalon epämukavuudesta lapselle. Jos on tarkoitus tehdä yli 2h reissuja, ei periaatteessa kai saisikaan lasta sellaisessa kuljettaa... joten itse liputtaisin sen puolesta, että selkänojan saa ihan suoraan makuuasentoon ja pienelle tarvittaessa vaikka kopan tai kassin siihen.
   Tämän takia itse luovuin jo ajatuksesta että hommataan rattaat ja adapterien avulla niihin sopiva kaukalo. Meille taitaakin tulla erikseen rattaat ja se kaukalo.

   Poista
 4. Moikka!

  Meillä on olleet nyt vuoden käytössä Brio Smilen edeltäjät Singit ja ollaan niistä tosi kovin tykätty! :) Smilessa on vielä monta parannusta Singeihin verrattuna, esimerkiksi kapeampi takapyörien akseliväli eli niillä mahtuu korkealattiaiseen ratikkaankin! Ja turvakaukalon kiinnitys suoraan vaunurunkoon on ihan ehdoton plussa, ei kai siinä turvakaukalossa nyt niin kovin huono asento ole?! :) Meidän melkein kymmenkuinen neito on ainakin hyvin kaukalossa viihtynyt ja viihtyy edelleen, niin autossa kuin kauppareissuilla :) Liputan siis ehdottomasti Smileja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mahtavaa, kiitos hehkutuksesta. Taidamme päätyä Smileihin, kunhan tämän vuoden uutuudet tulevat myymälöihin.

   Poista
 5. Brioista on mulla omakohtaisen kokemuksen perusteella vain hyvää sanottavaa, tosin meidän briot oli kyllä aika erilaiset kuin nämä. Ilmakumirenkaita tosin joutuu pumppaamaan ja sitten kun unohtaa niin vaunut voi olla aika raskaat työntää. Mut uskon et teillä tämä ei olisi ongelma. Omien vaunuaikojen jälkeen olen kyllä kuullut et Briolla on ollut aikamoisia ongelmia varaosien ja takuiden kanssa - kannattaa varmaan vielä vähän tutkia onko asia korjaantunut.

  Mutta mikä kriteeri tuo kapea koppa on, miksi sellaisen haluat?

  -a-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haluamme näppärät ja kätevät vaunut, sen vuoksi tuo rungon kapeus on tärkeää. Ei siis mitään perinteisiä "traktoreita" meidän vauvalle.

   Poista
 6. Voin lämpimästi suositella Brio Smileja! Meillä ovat olleet nyt käytössä n. 5 kuukautta. Runko on todella kevyt eli sen saan itsekin heiveröisenä naisena helposti "heitettyä" auton takakontiin. Brio Primo turvakaukalo on kätevä laittaa runkoon kiinni. Vauva nukahtaa useimmiten autossa, eikä häntä näin ollen tarvitse herättää, kun mennään esim. kauppaan.
  Tavaratila vetää yllättävän paljon tavaraa! Parhaimmillaan se on turvakaukalon kanssa ja tulevaisuudessa istuinosan kanssa. Kova kantokoppa tulee sen verran alas, että silloin sinne on vaikeaa tunkea esim. täyttä kauppakassia. Kääntyvät etupyörät on aivan ihanat kun liikkuu vaunujen kanssa kaupassa tai ostoskeskuksessa.
  Renkaat ollaan pumpattu yhden kerran tämän 5kk aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hehkutuksesta. Tällaista kun kuulee, niin ostopäätöksemme vahvistuu. Nyt vaan ootellaan, että myymälä saisi vaunuja tuotua Suomeen.

   Poista