19.2.2014

raskausviikon 32 ilot ja huolet

32+6! Viime aikoina on tapahtunut paljon koskien raskautta. Aluksi ne hiukan ikävämmät asiat. Viime viikon neuvolasta minut nimittäin passitettiin kiireesti päivystykseen Naistenklinikalle, sillä neuvolatäti oli huolissaan siitä, että en tunne vauvan liikkeitä. Aluksi olin puolitoistatuntia kiinni jossain vöissä, jotka seurasivat vauvan sykettä ja aina kun tunsin vauvan liikkeen tuli minun painaa tiettyä nappulaa. Onni oli kuulla, että vauvamme sykkeet ovat kuin oppikirjasta konsanaan. Tämän jälkeen pääsin vielä lääkärin tutkimuksiin, joka ultrasi vauvan tarkkaan. Eevamme kasvaa normaalisti käyrällä ja painoi viime viikolla 1800g. Lisäksi virtaukset olivat hyvät. Lääkärin lausunto oli, että vauvamme on vaan hiukan uneliaampi tapaus, minkä vuoksi en hänen liikkeitään tunne hirmuisesti. Tästä eteenpäin minun tulee tuntea vähintään ne pari liikettä päivän aikana ja jos tilanne muuttuu palaan tarkempiin tutkimuksiin.
Hirmuisinta oli kokea se huoli, kun matkasin Naistenklinikalle, että mitä jos kaikki ei olekaan hyvin. Sellaista tunnetta en ollut aikasemmin kokenutkaan. Onneksi lopputulos oli hyvä.

Viime viikon neuvolakäynnillä huomattiin, että Eeva on edelleen perätilassa. Näillä viikoillahan hänen pitäisi kääntyä ja nyt sitä jännitetään. Olen jo kauhulla ruvennut miettimään, jos joudun synnyttämään lapsen perätilassa, ei tule onnistumaan. Mutta onhan tässä vielä aikaa ja jos vauva ei käänny oma-aloitteisesti häntä kuitenkin yritetään vielä avittaa kääntymään Kätilöopistolla.
Hemoglobiini arvoni olivat hiukan liian matalat viimeisimmissä mittauksissa, joten nyt vetelen päivässä yhden obsidan fe++ kapselin ja syön pinaattia ja ruisleipää. Ikeneni ovat vuotaneet verta nyt muutamana iltana todella runsaasti, mutta pikaisen googlettelun avulla huomasin, että se on ilmeisesti melko yleistä raskaana oleville.

 kuva: PINTEREST

Viime viikon huippuhetki oli masukuvaushetki. Kuvaaja Pinja Bruun tuli kotiimme ja hän otti varmasti ihania kuvia masustani. Toivottavasti pääsen näyttämään kuvia mahdollisimman pian myös täällä Joukolattaressa. Tykkäsin valokuvaushetkestä suunnattomasti. Oli ihana keskittyä vaan masuun ja lisäksi Pinja oli ihanan rauhallinen ja tarkka kuvaaja, joten hänen linssin edessä oli todella helppo olla.

Personal trainerin kanssa käytiin treenaamassa yhdessä Satsin kuntosalilla ja lisättiin painoja muun muassa jalkakyykkyihin ja yläselkään. Hartialiikkeet teen tästä eteenpäin laitteella ja tangolla aikaisempien käsipainojen sijasta. Lisäksi PT lisäsi hyvää huomenta-liikeen tehtäväksi tangolla ja lantionpohjalihasliikkeitä loppuun. Alkuperäinen saliohjelmani löytyy täältä

Löysin apteekista muuten mainion raskausarpivoiteen. Sebamed Anti-Stretch Mark Cream! Ihana koostumus, joka levittyy ja imeytyy hyvin. Lempeä tuoksu. Ja hyvä hinta verrattuna esim uuden Bepantenin tuotteeseen.

kuva: PINTEREST

Ja miten rakastankaan tuota aviomiestäni, joka niin innolla ja rakkaudella odottaa esikoisen syntymistä ja ihanasti ollut mukana koko raskauden ajan. Olen kiitollinen.

12 kommenttia:

 1. Toivotaan, että kaikki menee loppuun asti hyvin <3

  Ystävälläni on huomenna sektioaika, koska vauva on edelleen kohdussa poikittain. Yrittivät kääntää pariin otteeseen, mutta eipä ole auttanut. Pojan syntymäpainoarvio on nelisen kiloa, joten parempi vaan leikata kuin yrittääkään synnyttää "väärinpäin".

  Täällä ollaan myös rautakuurilla, hb oli maanantain mittauksissa vain 108.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan. <3

   Jos Eevamme jää perätilaan, niin mieluusti kuulen lääkäreiden arvion siitä olisiko miten mahdollista, että hän syntyisi normaalisti. Ilmeisesti suosittelevat alatiesynnytystä viimeiseen asti.

   Oma hb arvo oli 111, eli ei meillä kovin paljon onneksi alle 115 suositusrajan mene.

   Poista
 2. Tsemppiä loppumetreille :) mullahan oli perätilasynnytys esikoisen kanssa Naikkarilla ja meni oikein hyvin, jos vaan muutoin onnistuu niin suosittelevat sitä ensisynnyttäjällekin ensisijaisesti. Näin siis ainakin Naikkarilla, vaihtelee varmaan kyllä eri sairaaloissa. Terkuin Niina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että sinulla perätilasynnytys onnistui hyvin. Itsekin niin kovasti toivon, että voisin synnyttää normaalisti. Sektiosta toipuminen ei kuulosta kovin houkuttelevalta, mutta toisaalta perätilasynnytys pelottaa valtavasti. Onhan tässä onneksi vielä aikaa vauvan kääntyä.

   Poista
 3. Toivottavasti kaikki menee hyvin loppuun asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Uskon, että kaikki menee hyvin ja saadaan Unelias syliimme.

   Poista
 4. Tsempit loppumetreille! On pienellä vielä hyvin aikaa ja tilaa kääntyä joten toivotaan että Eeva suostuu kääntymään raivotarjontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan. Millä viikoilla sinun lapset ovat kääntyneet raivotarjontaan?

   Poista
  2. Esikoinen kääntyi joskus rv.32, toinen ja kolmas rv. 34. Tämä neljäs on ollut nyt 3 viikkoa jo raivotarjonnassa eikä omien tuntemusteni mukaan ole siitä liikkunut. Mutta etenkin jos lapsivettä on hyvin ja vauva on sopusuhtaisen kokoinen, voi vauva kääntyä vielä viikolla 36-37. Sen takia ei käännöstä yleensä yritetäkään kuin vasta noilla viikoilla.

   Poista
 5. Moi!
  Meillä myös oli esikoinen viime metreille perätilassa. Yritettiin kääntää, mutta ei onnistunut. Sitten röntgeniin, otettiin mitat lantiosta jotka olivatkin liian kapeat perätilasynnytykseen! Lopulta siis suunniteltu sektio joka meni hienosti ja toivuin tosi nopeasti, joten ei ole kauhutarinoita ainakaan minulla kerrottavana :). Toivotaan kuitenkin, että vauvanne vielä kääntyy onhan vielä aikaa ainakin!
  Meillä leikkauksen jälkeen selvisikin, että käännösyritys ilneisesti epäonnistui kun napanuora oli tavanomaista lyhyempi..
  Odotan innolla jo niitä masukuvia! :)
  -Johanna

  VastaaPoista
 6. Tsempit loppumetreille! Ehkä suositus tulee vähän myöhässä mut kerrotaan nyt kuitenkin. Biothermin Biovergetures voide on ollut tosi hyvä raskausarpien ehkäisyssä...kaksi raskautta ja nolla arpea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Eipä käynyt mielessäkään, että Biothermillä olisi hyvä tuote tähänkin "vaivaan".

   Poista