11.2.2014

The Original Dooky ja Färg & Form kuomunverhot

Tulipahan hankittua sitten kaksi kuomunverhoa lastenvaunuihin.

Ensiksi ostin Vaunuaitan nettimyymälästä Färg & Formin vaaleanpunaisen kuomunverhon. Tykkään pilvikuosista kovasti, se tuo kivaa vaihtelevuutta muuten mustiin vaunuihin. Mutta kun näin ystävälläni käytössä The Original Dooky kuomunverhon tajusin tehneeni virhehankinnan, sen verran fiksumpi Dooky on käytössä. Lisäksi Färg & Formin kuomunverhon renkulat eivät mahdu Brio Smilen vaunukoppaan kiinni.


Niinpä pyyhälsin Stockmannille, jossa on helmikuun kanta-asiakastarjouksena The Original Dooky vaununsuojat -20% alennuksessa. The Original Dooky -vaunusuoja vaimentaa tuulen, melun ja muut ympäristön äänet ja suojaa vauvaa kirkkaalta valolta, auringolta, sateelta ja lumelta. Parasta Dookyssa mielestäni on, että suojan korkeutta on helppo säätää tarranauhojen avulla. Tätä tärkeää ominaisuutta ei ensimmäisessä hankinnassani ole, vaan F&F pitää heittää rumasti kuomun yli, silloin kun haluaa aukon avoimeksi. Original Dooky on helppo asentaa ja se sopi myös Brio Smilen paksuun yläreunaan kiinni. Dooky vaununsuojan alareunassa on myös nauhat, joilla se on helppo sitoa kiinni johonkin, eikä tuuli pääse näinollen heittelemään suojaa sinne tänne.
9 kommenttia:

 1. Luit ajatukseni tälläkin postauksella :) Tätä itsekin testailin liikkeessä Dookyllä, että onpa kopan kaari paksu, eikä välttämättä muut mahdu siihen.. Olen myös ihastellut Färg&Formin suojia, mutta onpa hyvä tietää, että Sen renkulat ei siihen mahdu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, suosittelen ehdottomasti Dookya, joka on tosiaan muutenkin fiksumpi käytössä. Itse en ainakaan saanut väännettyä F&F:n renkuloita niin että olisi mahtunut Smilen kahvan ympäri.

   Poista
 2. Vuonna 2008 heitettiin vaunujen päälle harso ja kiinnitettiin pyykkipojilla. Vuonna 2010 oli sentään jo kuviollisia harsoja, mutta näissä on kyllä pitkälle viety tuotekehittely! :D Hienoja!
  -a-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marmattaja?
   Olen onnellinen nykypäivään, sillä inhoan juuri noita pyykkipoikaviritelmiä ylikaiken. :)

   Poista
  2. Ihmettelen itsekin miksi mulla on tommonen nimi tuossa edes vaihtoehtona :D Joo, kyllä nämä nykyversiot on tyylikkäämpiä, mut oisin silti saattanut itse pihistellä ja valita "perinteisen" mallin vaikka näitä olisi ollut tarjolla.

   -a-

   Poista
 3. Voisko ne Dookyn rinkulat irrottaa ja laittaa tohon F&F:n verhoon jos joskus haluatte sitäkin käyttää vaunun kanssa? Meillä on ollut nyt syksyn ja talven käytössä Dookyn fleece-verho, ja oon ollut siihen tosi tyytyväinen. Kovilla pakkasilla olen vielä laittanut viltin vaunujen suojaksi, kun vauva on nukkunut ulkona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea tuo renkulan vaihdos, luulen, että onnistuu. Pitääpä testata. Ja jos olisi oikein hyvä kotiäiti ompelisi F&F:n verhoon tarranauhan niin verhoa olisi fiksumpi käyttää.

   Dooky on tosiaan siitä fiksu merkki, että ovat kehittäneet talvivauvoille oman talviverhon kuomuverhosta.

   Poista
 4. Kurtis toimii näistä parhaiten smilessa, renkaita on vain kolme ja liukuvat nätisti kaaressa. Lisäksi kangas on tukevampi, joten ei "sotkeennu", kuten dooky omaan tarranauhaansa.

  VastaaPoista
 5. Hei, mikä on tuon Färg&form verhon leveys?

  VastaaPoista