18.3.2013

minne kesällä 90-v matkalle?

Äitini täyttää toukokuussa 60-vuotta ja itse täytän vuoden lopussa 30-vuotta. Olemme suunnitelleet, että lähtisimme yhdessä matkalle juhlistamaan näitä pyöreitä vuosia. Ajankohta matkalle tulee olemaan luultavasti elokuu. Tällä hetkellä etsinnässä on sopiva kohde, jossa olisi sekä aurinkoa että jotain nähtävää ja koettavaa. Aluksi ajattelin välimeren ristelyä, mutta viikon matka maksoi n. 1700€-2000€/hlö, joten meni yli meidän budjetin. Thaimaan matkan jälkeen olenkin pyörinyt eri matkatoimistojen sivuilla ja saanut rankattua vaihtoehdoiksi seuraavat.

Espanjan Menorca
kuva: Finnmatkat

Ranskan Nizza
 kuva: Aurinkomatkat


Italian Gardajärvi, esim. Malcesine

7 kommenttia:

 1. Mä olen käynyt noista vain Nizzassa, joten osaan puhua vain sen puolesta. Kiva pieni rantakaupunki, jossa onnistuu niin auringonotto kuin shoppailukin (löytyy varmaan kaikki luksusmerkitkin). Ranta tosin on pelkkää pientä kivikkoa, mutta eihän se löhölomapaikka oikeastaan olekaan :) Kiva paikka, voisin joskus mennä uudestaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Itse haluaisin mennä ihan hirmuisesti Nizzaan. Vuokraisin varmaan auton ja kävisin katsomassa myös pienet naapurikaupungitkin. Äitini vaan pelkää ja luulee, että Nizza on hirveen hieno, että me näytetään siellä ihan tööpöiltä ilman LV-laukkuja ja Pradan aurinkolaseja.

   Poista
  2. No mä olin siellä siskon kans vuonna miekka ja kivi ihan budjettireissulla, eli kyllä sinne mahtuu kaikenlaista tallaajaa ;) Ja ehdottomasti kantsii käydä naapurimestoillakin, me käytiin vain Monacossa lyhyen loman takia.

   Poista
 2. Multa tulee myös ääni Nizzalle :) junalla pääsee tekemään pikkurahalla nopeasti kivoja päiväretkiä Cannes'iin, Monacoon, Antibes'iin, Grasseen - käytännössä mihin vaan rannikolle. Ja Nizzassa itsessäänkin on kiva tallailla katuja ja uittaa varpaita Välimeressä. Ranta tosiaan on pientä kiveä, mutta sehän vaan karaisee ;) Ja se, että voi biitsillä maatessaan nähdä lumihuippuisia vuoria, on vaan yksinkertaisesti aika upeeta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mielettömältä. Ja kiitos vinkistä koskien tuota junaa, olin itse aatellut, että tekisimme retket nimittäin vuokra-autolla. Ja auringossahan voi maata hotellin allasalueella, jos ranta on epämukava. Pitääpä puhua vielä äidin kanssa...

   Poista
  2. Kyllähän sillä autollakin pääsee, mutta sitten pitää aina jonkun jättää viinit maistamatta ;) plus joutuu ajamaan niitten hullujen italialaisten joukossa (thank god for eu-rekkarit, tietää mistä ne törpöimmät kuskit tulee) :D Ja Nizzassa pärjää vielä ihan hyvin taviksetkin, Cannes'ssa ja Monacossa voi sitten vähän enemmän huimata, mutta niistä pääsee nopeasti pois ;)

   Ja siis vaikka ranta on pikkukiveä, ne on meriveden pyöristämiä, eli käytännössä vaan kovia, ei teräviä.

   Poista
  3. viini on kyllä oleellinen osa Ranskan matkoja.

   Poista