20.3.2013

Thaimaan matka - Koh Tao - osa 3/4

Bangkokista lensimme Bangkok Airlinesillä Samuille, josta otimme lautan Koh Taolle. Lento kesti ainoastaan tunnin ja laivamatka pari tuntia. Yövyimme neljä yötä Coral Grandin bungalovissa Saireella. Koh Tao on vehreä pieni saari. Pääasiassa saarella keskitytään kuitenkin sukeltamiseen lähellä olevien erinomaisten sukelluspaikkojen vuoksi. Mekin ilmoittauduimme Koh Tao Diversin Oper Water Diver-kurssille. Itse tosin keskeytin kurssin, sukellus ei ollutkaan minun juttu. Saarella oli kivoja rauhallisia rantoja, joita kiersimme vuokraskootterilla. Parasta Taossa kuitenkin oli sen rento meininki. Ihmiset juttelivat avoimesti keskenään ja iltaisin Saireella oli nuorekas mukava meininki. Ymmärrän hyvin kaikkia pohjoismaalaisia, jotka olivat muuttaneet saarelle pidemmäksikin aikaa.

7 kommenttia:

 1. Eikä, te olitte siis Taolla ja Samuilla! Me ollaan menossa sinne nyt kesällä sukeltamaan :) Eli kerro vaan kaikki mahdolliset vinkit, sekä hotelleista että rannoista + mistä tahansa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja tosiaan, me tehdään omatoimimatka.

   Poista
  2. Hauska sattuma!

   Liikuttiin saarien välillä http://www.seatrandiscovery.com/home.php. Kaikki sujui organisoidusti.

   Onko teillä jo Taolla valittu sukelluskoulu kenen retkille menette? Sukelluskouluja nimittäin Saireella riittää ihan hirmuisesti ja kaikki eivät kuulemma ole niin ammattimaisia. Mieheni kävi Koh Tao Diversin sukellusretkillä, silloin kun minä istuin kurssilla. Hän ainakin sukellusoppaitaan kehui.

   Ootteko mitä majapaikkaa aatelleet Taolla? Yövyttekö Saireella, joka on se eläväisin paikka saarella pääkapungin Mae Haadin lisäksi? Saireella oli nimittäin paljon bungalovi majapaikkoja. Rauhallisimmilla rannoilla on käsittääkseni sitten ökympiäkin luksus majapaikkoja. Satamassa on toki aina paljon majapaikkojen edustajia odottamassa matkalaisia ja tarjoamassa palveluitaan, joten välttämättä yöpymispaikkaa ei tarvii varata edes etukäteen.

   Saireella on valtavasti palveluita; kauppoja, ravintoloita, automaatteja, pesuloita yms.

   Skootteri kannattaa Taolla vuokrata Saireella DD Hutista, heillä on turistimyönteiset vuokrausehdot.

   Ao Leuk oli ihanan rauhallinen pieni ranta. Ao Tanoten oli kiva ranta ja siellä käytiin myös snorklaamassa. Ao Hin Wong olisi ollut kuulemma upea ranta, mutta meillä oli niin onneton skootteri, että ei selvitty sillä alasasti rantaan, eikä ollut aikaa patikoida sinne. Skootterilla rannat kiertää nopeasti. Kannattaa ehkä ottaa hiukan tehokkaampi vehje alla, jos aikoo kulkea kahdestaan yhdellä skootterilla, sillä mäet Taolla on tosi jyrkkiä ajoittain.

   Käytiin yksi päivä pitkähäntäveneellä (about 200bathia meno-paluu) pakollisilla Nanqyuan (3 pienen saaren yhdistelmä) saarella, oli aivan täynnä turisteja, joten ei ollut kiva kokemus.

   Ladyboy show klo 22.00 aikoihin Saireella The Queen´s Cabaretissa oli mieletön! Ilmainen, pitää vaan ostaa 1 drinkki.

   Poista
  3. Ei olla mietitty vielä majoitusta tai sukellustakaan sen tarkemmin, mennään ihan tilanteen ja fiiliksen mukaan :) Toki katsellaan ennakkoon vaihtoehtoja ja ehkä varataan yöpymisetkin netin kautta, mutta ei tässä vielä kiire ole. Hulluilta Päiviltä jos saisi Bangkokin lennot edullisesti niin olisi jees. Meillä on eräs laaja sukellusopas, jonka mukaan varmaan valitaan sukelluskeskus, pitänee siihen perehtyä vielä tarkemmin.

   Poista
  4. toi on ihailtava asenne, mennä fiiliksen mukaan. Itse haluan aina, että kaikki isot asiat on jo buukattu etukäteen, niin voin lomalla vaan keskittyä oleelliseen, eli lomailuun/asioiden kokemiseen/nautiskeluun yms.

   Poista
 2. Me käväistiin Taolla tuossa jokunen vuosi sitten, enkä itse oikein lämmennyt; omaan makuun liikaa suomalaisia, ja kun tuo sukelluskaan ei ole oma juttu, niin hirveästi tehtävää ja nähtävää ei siellä ollut. Kiva pikkusaari rentoon oleiluun kyllä, ja rantarafloissa iltaisin hyvää ruokaa ja letkeä meininki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomalaisia saarella oli ihan hirmuisesti.
   Tykkäsin kovasti saaren letkeästä meiningistä.
   Onneksi meidän bungalovi oli Saireen rauhallisessa päässä, niin saatiin nukkua yöt rauhassa.

   Poista