5.2.2014

mammapilatesta Helsingissä

Eilen oli ensimmäinen odottaville äideille tarkoitettu Physio Pilates tunti. Olen ennen raskautta käynyt muutaman kerran pilatestunnilla toisaalla ja lähinnä minulle on jäänyt mieleen ainoastaan se tylsä hengittäminen. Eilisen Kirppanoiden Mama Pilates tunnin jälkeen kokemus ja ajatukset olivat kuitenkin paljon positiivisemmat.
Harjoittelu oli todella tehokasta, sillä pienen ryhmäkoon vuoksi ohjaajalla on aikaa paneutua jokaiseen ryhmäläiseen henkilökohtaisesti. Jos en saanut liikettä tuntemaan oikeassa kohdassa pystyin pyytämään ohjaajan luokseni katsomaan ja neuvomaan asennoissa. Kirppanoilla ryhmäkoko on yleensä noin 10 henkeä. Mama Pilatekseen voi osallistua missä vaiheessa raskautta tahansa. Meidänkin ryhmässä oli äitejä joiden raskaus oli viikolla 16 tai sitten oli niitä joiden laskettuunaikaan oli enää kuukausi.
Pilates harjoittelu vahvistaa lantionpohjaa sekä syviä vatsa- ja selkälihaksia. Liikkeiden tekemiseen on varattu runsaasti aikaa ja liikkeistä toiseen siirrytään rauhassa. Ja toki tunnilla hengiteltiin, mikä vaatii tiettyä keskittymistä liikkeiden teossa. Ryhmään osallistuminen ei kuitenkaan vaadi aikaisempaa pilates-kokemusta, sillä ammattitaitoinen fysioterapeutti ohjaaja osaa opastaa liikkeiden teossa todella hyvin. Tarkempi tuntikuvaus löytyy Kirppanoiden sivulta täältä.
Vaikka tällä kohtaa raskautta olo on edelleen mitä mainioin tajusin, että pilates harjoittelun avulla pystyn paremmin valmistamaan kehoani synnytykseen ja synnytyksen jälkeiseen aikaan.
Suosittelen Mama Pilatesta muillekin odottajille. Kirppanoiden seuraavat ryhmät alkavat maaliskuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti