9.2.2014

valkoiset pussilakanat vauvalle

Kävin eilen Ikeassa hankkimassa patjan mökin kehtoon ja laitapehmusteen pinnasänkyyn. Toki oli pakko jäädä kiertelemään hiukan Ikean lastenosastolle ja mikä onni minua siellä kohtasikaan. Ikealle oli nimittäin tullut vauvojen tekstiiliuutuus - kokovalkoiset pussilakanat!! Toiveisiini on vastattu. Leklysten pussilakana ja tyynyliina ovat 100% puuvillaa ja tekstuuri on kuin hotellilakanoissa konsanaan. Ihana saada vauvallemme tyylikkäät pussilakanat ja pakkohan minun oli sitten ostaa lakanoihin sopiva peitto, sillä äitiyspakkauksessa mukana tuleva peitto olisi liian pieni tähän pussilakanaan.

Stockmannin tavaratalon lastenosastolla on muuten myynnissä myös kivoja pinnasänkyihin sopivia tekstiilejä. Itse ostin Mauri Kunnaksen vaaleanpunaiset pussilakanat. Kyseinen pussilakana sopii äitiyspakkauksen peittoon.


6 kommenttia:

 1. Ootko huomannut, että peittoja saa käyttää vasta vuoden ikäisestä..? Peitoissa mun mielestä ihan merkintä tästä. Pikkuvauvat on helppo kapaloida, vähän isommalle olen käyttänyt villaista peittoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole tuollaisesta kuullutkaan. Sen ymmärrän että tyynyä ei suositella käytettävän pienellä vauvalla. Tuskin äitiyspakkauksessakaan jaettaisiin peittoa, jos sitä ei saisi käyttää.

   Poista
 2. Hei! Mä en oo tiennyt tollasesta mitään ?! Meillä vauva nyt 5kk ja alusta adti peiton kanssa nukkunut...
  Ihanat nuo Mauri Kunnaksen petivaatteet!! :))
  -Emma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja teillä on mennyt kaikki hyvin vaikka olet käyttänyt peittoa. :)

   Poista
  2. Mauri Kunnaksen piirtämät petivaatteet eivät olleet edes kovin kalliit, muistaakseni 25€.

   Poista
 3. Uskon, että suurimmalla osalla kaikki menee hyvin, vaikka käyttäisikin isoa peittoa ihan alusta asti, mutta ei nuo tekstiileihin liittyvät käyttösuositukset ihan tuulesta temmattuja ole. Peitoissa on nimittäin eroa. Meillä on ollut ihan pikkuruinen, kevyt peitto käytössä alusta asti. Muutaman kuukauden ikäisenä ajattelin siirtyä käyttämään äitiyspakkauksen peittoa. Laitoin siihen kauniit lakanat ja petasin sängyn ihan innoissani, mutta peruin päätökseni ja päätin odottaa siihen vuoteen asti, sillä isomman peiton kanssa tukehtumisriski tuntui niin paljon suuremmalta. Siinä vaiheessa kun vauva alkoi liikkumaan sängyssä kunnolla ja kiinnostui tekstiileistä (hän rakastaa mm. vetää peittoa kasvoilleen) olisi meillä ollut monta tilannetta, missä pienokainen olisi hautautunut ison peiton alle tosi hurjan näköisesti, mutta ei olisi päässyt sieltä omin voimin pois. Kun tyyppi makaa välissämme, saa hän kyllä nukkua isin tai äidin kanssa saman peiton alla (varsinkin, jos olemme itsekin melkein heräilemässä unen ja valveen rajamailla), mutta yksin en uskalla jättää liikkuvaista puolivuotiasta ison peiton alle. Vauvoihin liittyvät suositukset on usein vedetty tosi tiukasti varman päälle, mutta harvoin ne TÄYSIN humpuukia ovat :)

  VastaaPoista