6.2.2014

Brio Smile - meidän lastenvaunut

Meidän Brio Smilet kotiutuivat viime viikonloppuna!!
Vihdoin, kyllä niitä ehdittiinkin jo hieman odottamaan valmistajalta. Vaunuvalinta oli lopulta melko helppo päätös, heti sen jälkeen kun tutuistuimme Brio Smileihin myymälässä.
Tässä yhteenvetoa vaunujen ominaisuuksista, joiden vuoksi päädyimme juuri näihin vaunuihin.

No onhan ne ennenkaikkea hyvännäköiset. 

Smilet ovat vain 57cm leveät, joten niillä on helppo liikkua muun muassa julkisissa kulkuvälineissä.

Kääntyvät lukittavat etupyörät helpottavat liikkumista. Tykkään. Vaunujen käsittely tuntuu todella näppärältä. Lisäksi kaikki neljä ilmakumipyörää vaimentavat iskuja tehokkaasti. Toki pyöriä joutuu pumppaamaan, mutta onneksi on näppärä isukki.

Säädettävä työntöaisa niveltoiminnolla on hyvä ominaisuus kun äiti ja isä ovat eripituiset.

Helposti irrotettava vaunukoppa oli tärkeä kriteeri meille, sillä joudumme kerrostaloasujina kantamaan vauvaa aluksi vaunukopassa. Kerrostalossamme ei ole siis hissiä.

Hyvä kantokahva vaunukopassa helpottaa kantamista. Ei tarvitse kaivella kantokahvoja mistään vällyjen seasta.

Todella tilava tavaratila helpottaa päivittäisiä kauppareissuja.

Tuuletusaukko vaunukopassa luo varmasti lisäviihtyvyyttä kesällä. Aukko avautuu vetoketjulla kuomun alareunasta. 
Kesää ajatellen vaunukopassa on myös erillinen sisääntaittuva aurinkolippa.

Mukana tuli läpinäkyvä sadesuoja, joka käy sekä vaunukoppaan että istuinosaan.  Vaunuissa on käytetty likaa ja vettä hylkivää tekstiiliä, joka pitää kuulemma myös tuulta.

Runko on yhteensopiva Brio Primo turvaistuimen kanssa.

Näppärä jalkajarru.
Runko on todella helppo laittaa kasaan: työntöaisan alareunassa oleva harmaa lukko vapautetaan ja vedetään samanaikaisesti molemmilla puolilla olevista mustista lukoista. Kokoontaitetun rungon käyttöönotto on tätäkin helpompaa.


Istuinosan plussia saatan esitellä myöhemmin, ehkä vasta sitten kun otamme sen käyttöön.

7 kommenttia:

 1. Hei, Kiitos tästä postauksesta :) Kyllä ne vaan näyttävät hyvältä ja mustat on perus tyylikkäät. Itsellä vielä harkinnassa ostaakko punamustan vai mustan ratasosan, harmaatakin on tullut harkittua. Harmi vaan, kun harvassa myymälässä on tällä hetkellä muuta kuin mustaa ratasosaa nähtävillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punamustassa vaihtoehdossa on se hyvä puoli, että runko olisi ilmeisesti kokonaan musta.

   Voisikohan johonkin myymälään pyytää, että tilaisivat Smilen vaikka punamustana näytille. Jos kyseinen väri ei miellyttäisikään silmää sitoutuisit kuitenkin hankkimaan myymälästä perinteisen mustan.

   Poista
 2. Se musta runko tässä vähän houkuttelisikin. Myymälään oli kyllä tilattu erivärisiä Smileja näytille, mutta niiden saapuminen oli viivästynyt maahantuojalta, joten jään odottelemaan vielä niitä ennen tilaamista :) Voi olla, että värikkääseen kyllästyy nopeammin, mutta toisaalta olisihan ne vähän erilaiset..

  VastaaPoista
 3. Mekin päädyimme ostamaan Brion Smilet. Istuinosan selkänojan säätö on hieman jäykkä, mutta eiköhän sekin jossain kohtaa ala löystymään. Istuinosa-aikaan on vain vielä hieman aikaa... Kivointa näissä on se, että tuon kopan saa helposti myytyä eteenpäin, kun se ei automaattisesti tule rungon ja rattaiden mukana. Mustan runko olisi varmasti hieman huomaamattomampi kuin tämä hopea, mutta likakin näkyy eri tavalla. Onhan Smile aika jämerän kokoinen koottuna, kun istuin ja koppaosat korkealla, mutta näppärät ne silti ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa jäykkyyttä minäkin olen tuskaillut. Toivottavasti se siitä löystyy käytössä, sillä mies ei ole aina kyseistä hommaa tekemässä puolestani. :)
   Korkeus on mun mielestä vaan plussaa. Paljon ergonomisemmat ja fiksun näköiset kuin esim. Bugaboot.

   Poista
 4. Olen myös katsellut näitä, mutta huolta tuottaa etupyörien koko... Osaatko sanoa (tai kuvitella) mitenhän ne käyttäytyy hiekalla ja lumella? Asumme kuitenkin maalla, joten hiekkatiet tulee olemaan varmasti suuressa kulutuksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä Brion youtube video, siitä miten Smilet kulkevat lumessa, sai minut vakuuttuneeksi ostopäätöksestäni. https://www.youtube.com/watch?v=i5SOQwdUDNk

   Poista