11.5.2014

brunssilla / Pompier

Kävin brunssilla kuulkaas kivassa ravintolassa, Pompierissa. Pompierin lounastahan on hehkutettu monessa paikassa, kuten esimerkiksi tässä Nyt-lehden arvostelussa, joten odotukset brunssin suhteen olivat korkealla. Pompier on espan Postresin (michelin tähti-ravintola) sisarravintola.



Brunssilla oli tarjolla buffetpöydässä useita erilaisia salaatteja, leipää, leikkeleitä, mysliä, jugurttia. Lämpimänä oli tarjolla lammaspullia, pekonia, munakokkelia ja nakkeja. Jälkkäriksi oli juustoja, hedelmiä, kuivakakkua ja suklaamoussea. Lisäksi oli mehuja, smoothieta, kahvia ja teetä. Ja hintaa vain 22€.



Kivaan kokemukseen vaikutti ehdottomasti ravintolan miljöö. Ravintola sijaitsee nimittäin Helsingin Vapaapalokunnan talossa Albertinkadulla. Ravintola sijaitsee huomaamattomasti sisäpihalla, mutta Albertinkadulla oli hyvät opasteet. VPK:n 150 vuotias historia on vahvasti esillä salissa tauluin ja pokaalein. Miehelleni, joka on entinen VPK:lainen oli paljon nähtävää ravintolassa. Sisustus viiskytluvulta oli hauska.Sympaattisinta oli kuitenkin Arabian vanhat lautaset ja peltiset kahvimukit.



Huomisen äitienpäiväbrunssin jälkeen Pompierin brunssi jää kuulemma kesätauolle. Kannattaa kuitenkin ehdottomasti mennä syksymmällä nauttimaan hyvästä brunssista hauskaan ympäristöön.  Pöytävarausta ei välttämättä tarvitse tehdä, sillä ravintolasalissa on reilusti yli sata istumapaikkaa. Tosin kun maine kiirii, niin syksyllä brunssilla voi olla jo ahdasta samaantapaan kuin lounasaikaan. Brunssi on tarjolla launtaisin ja sunnuntaisin, luultavasti näin kesätauon jälkeenkin.
 
Ravintolaan pääsi kätevästi lastenvaunuilla. Paikka mainostaakin facebook-sivuillaan olevansa lapsiystävällinen. Tämä oli tyttäremme toinen brunssikäynti. Molemmilla kerroilla hän on nukkunut koko brunssilla olon ajan. Toivottavasti meidän tyttönen innostuu olemaan brunsseilla myös valveilla ollessaan, sitä tämä äiti toivoo.

2 kommenttia:

  1. Sinulla on aivan ihanat ballerinat jalassa. Mistä olet hankkinut ne? 😊
    T. Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kengät on tosi söpöt, olen ne valitettavasti hankkinut Singaporesta.

      Poista