7.5.2014

Joukolassa

Tyttäremme ensimmäinen reissu mökillemme Joukolaan on onnistuneesti tehty.

Eniten minua jännitti automatkat, että kuinka monta kertaa joudumme pysähtymään syöttämään vauvaa. Mökkimatkamme ei ole onneksi kovin pitkä; alle pari tuntia kesärajoituksilla. Turhaan jännitin, sillä molempiin suuntiin tyttäremme nukkui tyytyväisenä. Mitä nyt itki raivoisasti ennen nukahtamistaan. Mikä siinä muuten on, että ainakin meidän vauvan pitää hiukan itkeä vaikka kuinka väsyttäisi. Tyttäremme tuntuu nukahtavan rauhallisesti ainoastaan tissille.


Mökillämme  on helppo olla vauvan kanssa sillä lämmin vesi tulee ja menee, mikrossa voi lämmittää kätevästi pullomaitoa ja pyykinpesukoneessa voi pestä kätevästi vauvanvaatteita.
Lisäksi mökillä on innokkaita vauvanhoitajia jatkuvasti tarjolla. Mummi ja muut sukulaistädit ovat aivan innoissaan suvun uusimmasta tulokkaasta. Olen avusta kovin kiitollinen, sillä en osaa vielä tehdä kotitöitä vauva sylissä. Vauvastamme on nimittäin kovaa vauhtia tulossa kunnon sylimaakari.


Arkirutiinit hakivat hiukan vielä paikkaansa mökillä. Hoitopöytänä toimi muun muassa tuvan ruokapöytä.


Tytär nukkuu yllättävän vähän siihen nähden, että on vasta parin viikon ikäinen. Pääasiassa meidän aika mökillä menikin imettäessä. Yritin käydä vaunulenkillä mökkitiellä, mutta sain valitettavasti todeta, että Brio Smilet eivät ole riittävän jousitetut kiviselle ja soraselle tielle.


Meidän perheen isukki touhusi sen sijaan pari päivää pihalla tehden perunamaata ja kasvimaata. Saadaan sitten sadonkorjuun aikaan tehdä vauvalle kasvissoseita oman maan tuotteista.


Olen jo näiden muutamien viikkojen aikana huomannut miten tärkeää oma aika on. Tuntikin sellaista aikaa, että joku toinen ainoastaan hoitaa rakasta tytärtä, tekee minulle hyvää. On nimittäin rehellisesti sanottuna yllättävän raskasta, kun pieni ihminen vaatii sinulta jatkuvasti rintaa. Mökillä saunoin, lenkkeilin keväisessä maalaismaisemassa ja join lattea omassa rauhassani, samaan aikaan kun isukki tai sukulaistäti hoiti tytärtämme.


4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! :) Yritä asennoitua niin, että vastasyntyneen kuuluukin vain syödä ja roikkua rinnassa, ja vastasyntyneen äidin kuuluu vain ja ainoastaan imettää - kaikki muu on toissijaista. Vauvalle tällä hetkellä ainut tuttu ja turvallinen paikka on sylissäsi, ajattele, olet maailman tärkein hänelle <3 Ja kyllä se reviiri pikkuhiljaa siitä laajenee, et ikuisesti ole näin "sidottu". -a-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuo "olet hänelle maailman tärkein" auttaa kyllä jaksamaan silloin kun imetän viidettä tuntia putkeen.

   Poista
 2. Voi kuinka ihana tuo imetyskuva <3 Ja kuinka ihanaa, että saat välillä vähän oma aikaakin, kun hoitajia löytyy :) Minustakin tuntui, kun vauva oli pieni, että en tee muuta kuin imetän ja imetän. Se oli ajoittain todella raskasta. Nyt tyttö on 8kk ja ottaa maitohuikkansa parissa minuutissa ja sitten on jo kiire muihin puuhiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. itsekin rakastan tuota imetyskuvaa. Tyttären kädet niin sulosti ristissä.

   Elikkä minun tulee nauttia tästä imetysajasta, jos jo syksyllä tyttärellä on kiire toisaalle.

   Poista