30.5.2014

hymyjä, ihopoimuja ja tupluureita

Rakas tyttäreni on oppinut hymyilemään oikein kunnolla. Hänelle kun juttelee niin välillä saa palkinnoksi valloittavan hymyin. Äidin, isukin ja sukulaistätien sydämet sulavat täällä maalla.


Meidän pikkuinen on kasvanut viime aikoina ihan silmissä. Mehän olemme rampanneet neuvolassa monsta kertaa viikossa punnituksessa, kun tyttären paino ei ole noussut riittävästi. Neuvolan toive on nimittäin, että paino nousisi 20g/vrk ja meidän vauvalla painoa on kertynyt keskimäärin 16g/vrk. Joten olen luonnollisesti iloinen, että vauvalle maistuu ruoka ja hän rupeaa pikku hiljaa saamaan vauvalle ominaista pyöreyttä. Ensi viikolla jälleen kerran seuraava punnitus.


Päikkäreiden pituus, ajankohta ja paikka vaihtelee tyttärellämme suuresti. Joinain päivinä hän nukkuu usean tunnin päiväunet, mutta joskus hän nukkuu päikkäreitä vain muutaman minuutin pätkissä. Suurin ongelma on, että tyttäremme nukahtaa päikkäreille lähinnä tissille ja syliin tai sitten auton turvaistuimeen. Hän ei tällä hetkellä nukahda tupluureille laisinkaan vaunuihin taikka omaan sänkyynsä. Sillä vauvamme suosikkiasento sylissä on olla masullaan on hän joinain päivinä nukahtanut tähän asentoon, ja kokoajan pitää tietysti liikkua. Sylin lisäksi ihan huippu päiväunipaikka on Manduca, aivan luottopaikka saada tyttäremme nukkumaan.


Tällaiset terveiset täältä Joukola-mökiltä tällä kertaa.

6 kommenttia:

 1. Varo vaan 😉 Meillä nimittäin sama juttu. Pikkumies ei nukahda kuin syliin. Vaikka pienikokoinen poika onkin, niin painoa alkaa tuntua. Mahtavaa, jos teillä viihtyy kantohärveleissä. Meillä ei viihdytä myöskään kantoliinassa tai -repussa, joten ranteet ja hartiat ei tykkää. Kaikkea sitä tulee kikkailleeksi. Meillä on välillä käytössä imuri, jos pikkumies ei yli väsyneenä illalla millään rauhoitu. 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tää on niin mahtavaa, kun jokainen vauva on niin oma persoonansa ja kaikilla tuntuu olevan omat tapansa ja mieltymyksensä.
   Imuri kuulostaa mielenkiintoiselta. :)

   Poista
 2. Voi, kuinka hellyttävä hymytyttö teillä onkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oon ihan myyty aina kun tyttö hymyilee minulle.

   Poista
 3. Onpa jo kasvanut! Täytyy soitella et pääsisin minäkin vihdoin pikkuista nuuhkimaan :) Sänkyyn/ vaunuihin voit kokeilla huijata laittamalla jonkun raskaamman peiton pienen rinnan päälle ja/tai painavan käden ja hiljalleen heijaamalla paikallaan. Siis jos se on tärkeää, että nukkuu muuallakin kuin sylissä (aika ihanahan se sylissätuhisijakin on). :)
  -a-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyttö on kasvanut kyllä jo ihan hirmuisesti, ainakin omasta mielestäni. Onneksi saan edelleen päivittäin kuulla muilta, että kuinka pieni toinen voikaan olla.

   Vaunuissa nukkuminen helpottaisi kovasti, kun ollaan päivittäin kuitenkin menossa jossain. Pitää jatkaa vaan harjoittelua.

   Poista