19.3.2014

Ristiäisten suunnittelua: vieraslista, ajankohta, kirkko, kakku, kukat

Vaikka vauvamme ei ole vielä edes syntynyt, laskettuunaikaan enää 3 viikkoa, olemme mieheni kanssa tehneet vieraslistaa ristiäisiä varten. Ristiäisiin kutsutaan 20-30 sukulaista, sen lisäksi pidämme "varjoristiäiset" samana päivänä, jonne kutsumme lähimmät ystävämme.

Ristiäisten ajankohta tulee olemaan luultavasti joku kesäkuun lauantai. Toivottavasti onnistuu, että päivänsankari on juhlissa hiukan yli 2kk ikäinen? Jostain luin, että ristiäiset tulisi nimittäin pitää ennen 2 kuukauden ikää.

Ristiäiset pidetään lähikirkossamme, eli tunnelmallisen suloisessa Puotilan Kappelissa. Kahvitilaisuus pidetään kotonamme. Pitäisiköhän hankkia joku apulainen keittämään kahvia ja hoitamaan järjestelyistä, jotta miehemme kanssa saisimme myös nauttia  juhlapäivästä eikä tarvitsisi pyöriä ainoastaan keittiössä. Kahvikuppeja ei ole muuten riittävästi, voisinkin vuokrata astioita Jubileesta.

Kahvipöydän tärkein asia tulee olemaan ehdottomasti ristiäiskakku. Pinterestiin olenkin keräillyt referenssikuvia minun silmääni miellyttävistä kakuista. Selkeetä ja suloista kakkua toivon. Varjoristiäisten kakku voisi olla puolestaan hiukan hauskempi, kuten tuo alarivissä oleva vauva. Tilaan ristiäiskakut luultavasti joko Cupcakes by Fridalta tai Marsispossulta. Cupcakes by Fridalta tilasin 30vuotis synttärikakkuni, kumiankasta on kuvia täällä.

kuvat: Pinterest

Ristäisten kukkakimput tilaan luultavasti Inbloomista. Luotan Inbloomiin floristien ammattitaitoon aina kun on juhlahetki. Heidän minulle tekemiä kimppuja löytyy täältä ja täältä. Ristäisten kukkiin toivon harsokukkaa, pioneita ja mahdollisesti hortenssiaa.
kuvat: Pinterest

5 kommenttia:

 1. Heippa,

  Oli pakko kommentoida, kun löysin sattumalta blogisi. Seurasin aikoinasn myös hääblogiasi. Olen itse myös mennyt naimisiin kesällä 2012 Suomenlinnassa ja häämatkamme suuntasi Aasiaan päin. Nyt myös tässä elämäntilanteessa löytyy paljon yhtäläisyyksiä; olemme saamassa pienen tytön ja LA on muutamaa päivää teidän jälkeen :)
  Mukavaa odotusta!

  Jos haluat vaihtaa enemmän kuulumisia, niin s-postini on 2.kesakuuta@gmail.com)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eikä, mikä sattuma. Hauskaa, että meillä on isot elämäntapahtumat menneet näin yksiyhteen.

   Poista
 2. Nimi pitää ilmoittaa maistraattiin kai viimeistään kolmen kuukauden kuluttua syntymästä. Lapsen uskonnollisiin yhteisöihin liittämisellä ei ole ikärajaa ;) Kuulin muuten just tänään, että Helsingin seurakunnat on jakaneet kesäviikonloput siten, että lauantait on vihkimisille ja sunnuntait ristiäisille ym kirkollisille menoille. Toivotaan et saatte siis sen lauantain (tämähän on toisen käden tietoa mullakin, kandee siis kysyä papilta tms.)
  -a-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo ristiäisethän ei ole tosiaan mikään nimenantotilaisuus. Suomen nimilaki vaan sanoo, että lapsen nimet on ilmoitettava väestötietojärjestelmään kahden kuukauden kuluessa lapsen syntymästä. Ehkä pappi laittaa paperit edeltä maistraattiin, jos ristiäisiin pidetään tuon 2kk jälkeen.

   Soittelin jokin aika sitten meidän omaan kirkkoherranvirastoon ja ainakaan silloin eivät sanoneet mitään vastaan tuolle ristiäisten pitämiselle lauantaina. Olisi vaan vieraiden kannalta mukavampaa pitää ristiäiset lauantaina, toivotaan, että onnistuu.

   Poista
 3. Juttelimme virastotädin kanssa isyyden tunnustamisen yhteydessä tuosta 2 kk nimenantorajasta ja hän totesi sen olevan ohjeellinen, ei mitenkään sitova. Naureskeli vain, että "jos nimeä ei puoleen vuoteen mennessä ala kuulua, niin sitten ne varmaan soittaa maistraatista kotiin ja rupeaa sitä kyselemään". :) Ei siis kannata ottaa ristiäisten järjestämisestä turhaa stressiä. Itsestäni oli mukavinta nähdä ensin, että millainen persoona sieltä syntyy ja seurata, että miten kaikki lähtee pienokaisen kanssa käyntiin, ja suunnitella juhlat sen mukaan, mutta kukin tyylillään. Onneksi taloon tuli todella rauhallinen tapaus, joten uskalsimme järjestää suurehkot juhlat. Sitä lisäapua kannattaa kuitenkin ehdottomasti hankkia! Niin jää aikaa myös vieraiden kanssa seurustelulle ja pitäähän sitä lasta välillä ruokkiakin - joitakin vauvayksilöitä vielä todella usein :)

  VastaaPoista