23.11.2013

menopelit vauvalle

Isoja päätöksiä olisi tehtävä ennen vauvan syntymää, eli mitkä vaunut hankimme hänelle. Tavoitteena on löytää yhdistelmävaunut, jotka olisivat ennenkaikkea hyvännäköiset, tyylikkäät, modernit ja väriltään joko mustat tai harmaat. Tämä kriteeri on ehkä minulle se tärkein. :)

Tämän lisäksi olemme mieheni kanssa yhdessä miettineet, että vaunujen tulisi olla näppärät nelirenkaiset menopelit, joissa ainakin eturenkaat pyörivät sen 360astetta ja että ne saa tarvittaessa lukittua. Renkaiden tulisi olla puhkeamattomat ilmakennopyörät. Sillä asumme kerrostalon toisessa kerroksessa tulisi kopan saada helposti irrotettua vaunurungosta, jotta saisimme sillä kannettua vauvan kotiin. Mökkireissuja ja päivittäisiä automatkoja varten vaunut pitäisi saada helposti kasattua mahdollisimman pieneen kasaan. Työntöaisan pitäisi olla helposti liikuteltavissa ja taitettavissa, sillä olemme mieheni kanssa hieman eri mittaiset. Vaunuissa pitäisi olla iso säilytystila päivittäisiä kauppareissuja varten. Kaiken tämän lisäksi vaunut tulisi olla pitkäaikainen sijoitus, joita voisimme käyttää taaperoikään asti, eikä uusia tuhanneneron menopelejä tarvitsisi ostaa heti vuoden päästä.

Vaunuliikkeisiin uskaltaudumme luultavasti vasta vuoden vaihteen jälkeen. Tähän mennessä olemme googletelleen potentiaalisia vaihtoehtoja ja etsineet muiden vanhempien positiivisia kokemuksia vaunuista keskustelupalstoilta. Ja ulkona liikkuessamme olemme olleet aina silmäkovana kun vastaan tullut hyvännäköisiä vaunuja.

Tässä yhteenvetoa kivoista meidän makuumme olevista yhdistelmävaunuista. Lopullinen päätös tehdään toki vasta kun ollaan käyty koeajamassa vaihtoehtoja vaunuliikkeissä.


BRIO GO

kuvat: VauvaPiste


MUTSY EVO
kuvat: Lastenturva


MUTSY IGO
 kuvat: Lastenturva


STOKKE CRUSI
kuvat: Baby Style


DORJAN SOFT START
kuva: Pikkuhurmuri


Bugaboota myös mietimme, mutta viimeisten takaisinvetojen vuoksi olemme ehkä luopumassa kyseisestä merkistä.
Olisiko jollain lukijoista kokemusta joistain helmi yhdistelmävaunuista?

11 kommenttia:

 1. Heippa, ONNEA odotukseen :) Meillä ollut käytössä Gesslein-merkkiset yhdistelmät, joissa vaihdettavat etupyörät. Eli pienet kääntyvät sekä lukittavat ja toisena vaihtoehtona isot. Meillä esim. mökkikäytössä isot olleet ehdottomat hiekkatiellä sekä talven loskassa, kun taas pienet kätevät shoppaillessa... Ns.puolikova kantokoppakin oli vauva-aikana kätevästi kannettavissa, siirrettävissä! Ja nyt pojan ollessa 2,5v. ratasosa edelleen käytössä :) Me ollaan oltu tyytyväisiä, toki muitakin loistavia ja ehkä paremmannäköisiäkin toki löytyy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon onnitteluista.

   Kiitos paljon vinkistä, pitääpä tutustua Gesslein mallistoon.
   Tuo kuulostaa juuri hyvältä, että yhdistelmävaunuja pystyy käyttämään vielä 2,5 vuodenkin jälkeen.

   Poista
 2. Moi Heidi, käypä tsekkaamassa minun blogistani samaisia pohdintojani viime kesältä. Dorjanit ja Mutsyt olivat myös meidän listallamme.

  http://kultahippusiaripotellen.blogspot.fi/search/label/vaunut%2Fstrollers

  Päädyimme sitten kuitenkin Bugksiin, mutta valinta ei ollut helppo. Loppujenlopuksi meillä oli kaksi vaihtoehtoa: bugikset tai dorjanit. Dorjanit eivät ole suinkaan huono vaihtoehto, mutta bugikset veivät voiton siinä vaiheessa, kun siirrytään koppavaiheesta pois. Ja monella tutullani on Bugikset vieneet voiton muiden vaunumerkkien kokeilun jälkeen.

  Tsemppiä testailuihin ja päätöksiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos todella paljon hyödyllisestä linkistä! Bongasin blogistasi uuden potentiaalisen vaihtoehdon: Maxi-Cosin Mura Plus.

   Valitsemanne Bugikset on kyllä niin mageen näköiset ja täyttävät kyllä monet meidänkin kriteekit. Omaan silmääni miinuksena tulee, että Bugikset ovat aika matalat, miltä näyttävät ja tuntuvat iskän käsittelyssä. Pitää kyllä käydä ehdottomasti testaamassa Bugaboota liikkeessä.

   Toivottavasti ajatukset selkeytävät kun pääsemme käymään vaunuliikkeissä.

   Poista
  2. Moi vielä. Miehellä pituutta 182 eikä ole testikäytössä kokenut niitä liian mataliksi. Aisaa saa pidennettyä tosi paljon. Ja koppaosan jälkeen lapsi on rattaissa korkeammalla kuin koppaosassa. Ja vielä huomiona; Bugikset tulee Hollannista, missä miesten keskipituus lähes 190 senttiä :).

   Poista
  3. mahtavaa, kiitos tästä tiedosta. Nyt ainakin käymme testaamassa Bugiksia. Saman mittaiset miehet meillä muuten. :)

   Poista
 3. Mä ihastuin Phil&Tedsin Smarteihin, peanut-kopan kanssa ne sopii myös ihan pienelle. Ja vaikuttavat muutenkin aika näppäriltä!
  Ja toiset mun suosikit on Emmaljungan uudet Vikingit. Niitä haluaisin käydä jossain ihan "livenä" ihastelemassa, vaikka meillä ei edes tarvetta juuri nyt ainakaan vaunuille ole :)

  -E-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Phil&Tedsin Promenade on myös potentiaalinen meille, mutta en oikein löytänyt niiden jälleenmyyjää Suomesta. Googletin P&T:n Smartit ja näyttävät todella hyvältä. Ovatkohan riittävän tukevat, kun kyseessä kuitenkin matkarattaat?

   Emmaljungat on aina hyvä varma valinta.

   Poista
  2. Ehkä me voidaan mennä yhdessä vaunuja testailemaan joku viikonloppu :)

   Poista
  3. Vaunujen hankinta on kuin häämekon ostoprosessi.

   Poista
 4. No vähintäänkin :D mun mies ei ymmärtänyt lainkaan kun mulla meni rattaiden väriä valitessa monta kuukautta. Malli oltiin jo päätetty mutta emmaljungalla kun väreissä löytyy niin johan oli hankalaa...ja onhan rattaat kuitenkin "asuste", jota päivittäin käyttää ;)

  VastaaPoista