1.12.2013

alkuraskauden hankintoja vauvalle

Viikolla 21 mennään. Ja mitä me ja läheisemme olemme saaneet hankittua vauvallemme tähän mennessä? Pelastusliivit ja joitakin vaatteita. Kyllä.  Halusimme jotenkin odottaa rakenneultriin asti ja tietää, että kaikki hyvin, jonka jälkeen pääsemme onnella valmistautumaan lapsemme tuloon.

Kun saimme tietää kesällä raskaudesta Sveitsissä ostimme vauvalle pikkuiset sveitsiläiset töppöset.

Rakas ystäväni on ihanan innoissaan tulevasta vauvasta ja hän oli löytänyt jostain pienet pelastusliivit. Tulevat todella tarpeeseen, jotta vauvamme pääsee veneilemään mökillä heti ensimmäisenä kesänään. Suloista sanoisin.

Vaatteita olen hankkinut ainoastaan lastenvaatekirpputoreilta. Tavoitteena löytää lähinnä valkoisia, harmaita ja mustia vauvanvaatteita. Ja piristevärinä sitten jotain vaaleanpunaista. Ja jos jatkossa vastaan tulee hyviä  merkkituotteita vauvalle, ne hankin varmasti. Ajattelinkin tehdä juttua suosikki lastenvaatekirpputoreista, sillä suosikkeja on ainakin kolme tällä hetkellä.


Kaupasta on ollut ihan pakko ostaa tutteja. Vaaleanpunaisia ja mustia tottakai.


Vauva-lehden mukana hankimme Brion turvaistuimen ja asuinalueemme facebook-kirpputorilta  BabyBjörnin mustan sitterin. Manducan ostan näillä näkymin ystävättäreltäni. Mökille löysimme suvun vanhan kehdon, jossa vauva pystyy nukkumaan ainakin jonkin aikaa. Mökillä on myös jo kylpyamme ja syöttötuoli.

Teimme  tarvelistaa vauvallemme:
vaunut, pinnasänky, patjoja (koti ja mökki), peitto, tyyny, pussilakanoita, pyyhkeitä, kylpyamme, tuttipulloja, vaippoja, kuumemittari, harsoja, lääkkeitä, kosmetiikkaa, vaatteita.
Tarvelistalle ei päätynyt sellaisia tuotteita, joita katsoin, että saamme äitiyspakkauksesta.

Vauvanhuoneen sisustaminen onkin sitten ihan oma juttunsa. Siitäkin lisää myöhemmin.

9 kommenttia:

 1. Eikö äitiyspakkauksessa ole enää peittoa? Vauvat ei tarvitse tyynyä, sitä aletaan yleensä käyttää vasta joskus vuoden hujakoilla :)
  Ihanaa, tämä täti on todellakin vähän innoissaan <3

  -E-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äitiyspakkauksessa on sekä peitto että tyyny. Mutta mökille tarvitaan myös. Pitääkin miettiä mitä muita juttuja hankitaan mökille ja mitä kuljetetaan eestaas.

   Poista
 2. Ei äitiyspakkauksessa kai tyynyä oo? Ei ainakaan oo koskaan aiemmin ollut. Mulla saattaa olla äp:en peitto vielä tallessa, saatte sen mökkikäyttöön jos haluatte? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, olin katsonut väärin, että äitiyspakkauksessa tulisi vauvatyyny. Peite kelpaa toki!

   Poista
 3. Jos teillä on jo tiedossa turvakaukalo (varmaan istuimella kaukaloa tarkoitit) niin vaunujen hankinnassa kannattaa miettiä Brion vaunuja johon saa kiinni kaukalon. Helpottaa mökkireissuja niin ettei tarvitse ottaa kun ratasosa mukaan autoon.

  Meidän äitiypakkauksessa muuten ei ollut tyynyä, näinköhän uudempiimkaan pakkauksiin lisätty?

  Vinkki vaateostoksiin: Valkoiset vauvanvaatteet kannattaa jättää vain pieniin kokoihin. Meillä lapset ovat olleet molemmat kovia puklaamaan ja kiinteitä ruokia syödessä porkkanasta jäi jäljet vaatteisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, eli en osaa vielä ees oikeita termejä. :) Eli Brion turvaistuin hankittiin. Hyvä pointti, että kannattaa harkita Brion vaunuja erityisen tarkkaan. Vaikka emme kyllä halua pitää yhtään extra aikaa vauvaa huonossa turvaistuimen asennossa.

   Kiitos vaatevinkistä. Katsotaan joudunko luopumaan toiveestani pukea vauva mahdollisimman hempeisiin sävyihin. Mustat vaatteet on toinen toive, mutta niitä on vielä vähemmän kaupoissa.

   Poista
 4. Meilläpä olisi muuten kans äippäpakkauksen peitto, lakanoita, makuupussikin luultavasti, semmonen superlämmin karvamakuupussi, vaaleanpuna-vihreä mobile... jos joku näistä vaikka mökkivaroiksi käy niin palataan asiaan.

  Ja tuota "kosmetiikkaa" (kuten öljyjä ja rasvoja, oletan) sekä tutteja, tuttipulloja jne ei kannata kauheesti hamstrata ennen vauvan syntyä; meillä ei näillä millään tehty mitään (oli hyväihoiset vauvat).

  -a-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, mahtavaa, palataan tähänkin.

   Kiitos vinkistä.

   Poista
 5. Äitiyspakkauksessa tosiaan on vaan peitto, kun pieni vauva ei tyynyä tarvitse. Ja se patjahan pakkauksen mukana tulee myös. Me olemme pitäneet harsoa pään alla, kun poika kuitenkin pulauttelee. Ei sitten tarvitse kaikkia lakanoita vaihtaa aina. Meillä ei pinnasänky mahdu makuuhuoneeseen, joten vuokrattiin Vaavi-sänky. Ollaan tykätty siitä tosi paljon, kun kulkee pyörillä, niin vauvaa voi pitää mukana menossa. Kannattaa katsoa se, jos tarvitsee ensisänkyä :)

  Sairaalastahan saa sen Libero-kassin, niin siinä on ainakin vauvaöljyä. Meillä sitä ainakin on kulunut aika vähän. Lähinnä karstaan käytetty ja joskus muutama tippa kylpyveteen laitettu, kun ei sitä vauvaa kannata kauheasti rasvailla. Lääkkeitä ei ehkä kannata varastoon ostaa, kun nissä on monesti aika lyhyet erääntymispäivät ja niitähän ei ennen kolmea kuukautta saisi ominpäin edes käyttää.

  Aika vähällä sitä kuitenkin tulee toimeen, ainakin aluksi. Mun teki raskausaikana hirveästi mieli ostella kaikkea valmiiksi, ja sitten tulee helposti hankittua kaikkea turhaa. Nyt tässä parin kuukauden kokemuksella sanoisin, ettei osta kaikkea valmiiksi, vaan vertailee hintoja ja selvittelee, mistä mitäkin saa, ja ostaa vasta sitten, jos tuntuu, että tarvetta löytyy. Me ei esimerkiksi hankittu sitteriä, eikä olla sitä edelleenkään kaivattu.

  Ja täälläkin odotellaan juttua kirppareista :)

  VastaaPoista