28.10.2013

viikonloppu mökillä

Viikonloppu mökillä käsitti rentoutumista, pihatöitä ja sisustamista. Pihalla tehtiin syksyisiä töitä, kuten haravointia ja viimeisimpiä sadonkorjuita. Maisema oli jo kovin harmaa ja julma, kun puut olivat lehdettömiä. Seuraavalla kerralla järvikin on varmaan jo jäässä.
Sisällä mökissä nautittiin kynttilöiden valosta ja takkatulen lämmöstä. Kirjoja ja vanhoja sisustuslehtiä oli ihana lueskella lämpimän viltin alla sohvalla maaten. Pikkuhommia riitti, kuten puuhellanlevy sai uuden pinnan grafiittivoiteella. Isoin sisustusoperaatio oli kaivaa vanhat Lundiat autotallista ja kasata siitä lipasto tupaan. Näin se aika palaa juurilleen ja vanhasta tuli taas trendikäs.
Ruokaa tehtiin paljon. Tällä kertaa testissä olivat muun muassa seuraavat Pirkka-reseptit: Syyssadon raviolipannu, Feta-vihannescouccous ja vokattuja vihanneksia ja vuohenjuustoa.
Aamuisin syötiin luonnollisesti riisipuuroa, se kuuluu syksyisiin mökkiaamuihin. Maisteltiin alkoholittomia glögejä ja Hans Välimäen vuosikertaglögi olikin herkullisen perinteisen makuista.

Toivottavasti päästään taas lähiaikoina mökille.4 kommenttia:

 1. Kylläpäs näyttävät Lundiat kodikkailta tuolla pirttipöydän kumppaneina! Hienosti kaiveltu autotalli;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan. Sopivat hyvin pöytään ja muutenkin meillä on mökissä puuta näkyvissä lattiassa, katossa ja ikkunankarmeissa. Vielä pitäisi miettiä haluanko hankkia uudet Lundian ovet lipastoon.
   Kannoin Lundioita kotiinkin, mutta vielä en ollut valmis siihen, että ne olisivat jääneet. Tuovat minulle niin kovasti mökin mieleen.

   Poista
 2. Teillä on upea mökki! Kateellisena katselen näitä kuvia ja haaveilen mökkeilystä uudessa mökissämme, jonne ikävä kyllä pääsee kunnolla asustelemaan vasta keväällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. teillä on kaikki ihana vielä edessä ja kivaa, että pääsette mökkeilemään juuri ennen ensi kesää.

   Poista