28.4.2014

brunssilla / Ravintola Lähiö

Viime kesän hittiravintola oli ehdottomasti saaristoravintola Villa Villingenäs. Mekin kävimme siellä mieheni kanssa illallisella ja postauksen ihanasta kokemuksesta löytyy täältä. Ravintoloitsijat eivät voineet jatkaa toimintaa Villingin saarella ja ovatkin pari viikkoa sitten avanneet ravintolan Rastilan kartanoon itä-Helsinkiin. Ravintola Lähiö sijaitsee siis aivan lähellä kotiani ja olen luonnollisesti innoissani, että itä-Helsinkiin on saatu tämän tason ravintola.


Kävimme eilen brunssilla ravintola Lähiössä. Alkupalabuffet käsitti kaloja, lihoja, salaatteja ja munakasta. Pääruoka tarjoillaan pöytään ja eilen vaihtoehtoina olivat karitsa ja nieriä. Ja loppuun saa herkutella jälkkäribuffella, jossa oli tarjolla kakkuja, juustoja ja hedelmiä. Hintaa brunssilla oli 28€, mikä ei todellakaan ollut paha hinta tämän tason ruasta. Seurueessamme olleille lapsille brunssi maksoi 1€/ikävuosi. Brunssi on tarjolla klo 12-18.


Sunnuntaibrunssin lisäksi Lähiössä tarjoillaan lounasta, illallista ja kesäaamuisin myös aamiaista (jeee!). Ravintola on auki ympäri vuoden (jeee!). Vaikka ravintola sijaitsee kartanomiljöössä, ei paikassa turhaan pingoteta vaan kartanolla vallitsi ihana rento tunnelma. Nuoret aikuiset, lapsiperheet ja paikalliset keski-ikäiset olivat löytäneet paikalle nauttimaan kiireettömästä sunnuntaista. Ihmiset nauttivat hyvästä ruasta ja kuohuvasta kartanon aurinkoisella terassilla. 
Kesällä voi jäädä palvomaan aurinkoa kartanon vieressä olevalle Rastilan uimarannalle.


Rastilan metroasemalta on todella lyhyt kävelymatka ravintola Lähiöön. Rastilan kartano sijaitsee Rastilan leirintäalueella, joka on aivan Rastilan metroaseman vieressä. Ja sisälle kartanoon pääsee kätevästi myös lastenvaunuilla ja ravintolassa on syöttötuoleja.

Ajankohtaiset tiedot, menut ja tapahtumat löytyy ravintola Lähiön facebook-sivuilta.

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä :) Täytyy käydä kokeilemassa kesällä, kun melkein vieressä asutaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Suosittelen.
   Kesäisin terassilla tarjoillaan kuulemma myös grillissä valmistettua pientä syötävää.

   Poista
 2. Hei! Kiva kun kerrot blogissasi Itä-Helsingin ravintolatarjonnasta, pitääkin viimeistään kesällä tutustua tähän ravintolaan. Oliko vessassa hyvät tilat hoitaa vauvaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kiva kertoa blogissa, kun idässäkin tapahtuu jotain näin kivaa.
   Vessat sijaitsevat kartanon alakerrassa ja toimivat unisex periaatteella, sillä ainakaan viikonloppuun mennessä naisten ja miesten vessoja ei oltu merkitty erikseen. Vessoissa oli tilavat lavuaaritasot, mutta erillistä hoitotasoa en bongannut.

   Poista
 3. Asun itse Vuosaaressa, ja toistaiseksi täältä on puuttunut hyvä ruokaravintola. Näin ruokaharrastajana olenkin aivan riemuissani, että sellainen vihdoin saatiin! Lounas käytiin jo hyväksi ja laadukkaaksi kokeilemassa, brunssille pitää ehdottomasti päästä myös - ja tietty illallisellekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähiötä ollaan kyllä kaivattu tälle alueelle.
   Tähän asti lähin mieluinen ravintola on ollut Mustikkamaan Alia, jonka taso on tosin vaihdellut.

   Poista