10.8.2013

Zürich- rahan tuoksua ja aurinkoa

Viime viikolla vietimme paljon aikaa mieheni kanssa tutussa Zürihissä, olihan tämä jo kolmas kerta kun yövyimme kyseisessä kapungissa. Zürich on tunnettu lukuisista yrityksistä, tyylikkäistä kiireisistä liikemiehistä ja rahanhajusta. Itse tykkään kaupungissa sen iloisista ihmisistä, rennosta tunnelmasta, järven läheisyydestä, kauniista vanhastakaupungista, sujuvasta joukkoliikenteestä, aktiivisesta tapahtumakalenterista sekä hyvistä ostosmahdollisuuksista.

Kesällä ensikertalaisen kannattaa Zürihissä kuljeskella vanhassakaupungissa molemmin puolin jokea, kiivetä Grossmünsterin torniin, vuokrata pantilla kaupunkipyörä, shoppailla Bahnhofstrasse päästä päähän, mennä piknikille puistoon, tehdä risteily Zürichjärvellä, käydä uimassa Lettenissä  ja syödä paljon suklaata. Zürihistä on myös helppo tehdä retkiä Alpeille tai ihaniin sveitsiläisiin kyliin.

Meidän matkamme käsitti tällä kertaa Zürihissä kansallispäivän juhlintaa, auringonottoa järvellä, pyöräilyä, vanhaakaupunkia ja bileitä kattoterasseilla.
Ulkonasyöminen on melko kallista Zürihissä, mutta kävimme matkallamme muutamassa kivassa paikassa. Drinkuilla kävimme merenrantaravintolassa Quai 61:ssä. Paikka oli vähän kuin Helsingin Mattolaituri+Skiffer+Carusel, eli kaikki tyylikkäät zurihiläiset tuntuivat käyvän siellä näyttäytymässä. Oli ihanaa juoda hyviä drinksuja tyylikkäässä miljöössä järven veneilyä ihaillen. Hauska elämys oli miehelleni järjestämäni hääpäiväyllätys, kun menimme illalliselle Blindekuh ravintolaan. Kyseisessä ravintolla ollaan aivan pimeässä, etkä todellakaan näe seuralaistasi tai mitä syöt. Tarjoilijat ovat sokeita ja jos sinulla on tarvetta tarjoilijalla tulee sinun kutsua häntä nimellä, sillä normaaliin tapaan viittoilu ei johda mihinkään. Elämys oli mieleenpainuva. Valitettavasti kyseisestä ravintolasta tai sen annoksista minulla luonnollisesti ei ole kuvia.

2 kommenttia:

  1. Sveitsiin pitäisi kyllä joskus päästä, ei olekaan koskaan tullut vielä käytyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Sinäkin olet niin aktiivinen ihminen, joten patikointiretki Sveitsin upeissa maisemissa olisi varmasti kiva elämys. Vastapainoksi sitten kaupunkielämää Zürihissä tai vaikka Genevessä.

      Poista