6.7.2013

kasvimaalla

Ehkä viiden vuoden ajan olemme mieheni kanssa hoitaneet mökillä kasvimaata. Tosin enemmän mieheni on kasvimaan hoidosta ja sen kehityksestä innostunut kuin minä. Joka vuosi kasvimaa tuntuu kasvavan ja kasvavan, ehkä jossain vaiheessa tontin rajat tulevat vastaan. Vapun aikoihin, tai heti kun maa on sula jäästä, laitamme siemenet peltoon ja jäämme odottamaan sadon kasvamista.

Kasvimaallamme on pitkälti samat jutut vuodesta toiseen. Tänä vuonna pellolla kasvaa kahta lajia perunaa, kesäkurpitsaa, punajuuria, porkkanaa, tomaatteja, papuja, herneitä, salaattia, tilliä ja raparperiä. Ihanin juttu on kolme kesää sitten ulkomailta hankitut mansikan taimet, jotka tänäkin kesänä ovat tuottaneet litratolkulla makeita mansikoita.

Toki kasvimaan hoito vaatii melko paljon aikaa. Kitkeä pitää viikottain, ettei pelto pääse ihan villiitymään. Kastelusta on kuumina kesinä pidettävä huolto ja meidän poissaolessa hommiin ovat joutuneet sukulaisetkin. Kaikki on vaivan arvoista, kun saa syödä oman maan perunoita sillin kanssa tai tehdä herkullisia jälkiruokia omista mansikoista.

Kasvimaasta innostuneina olemme tosissaan ruvenneet miettimään josko rupeisimme perunan tai mansikan viljelijöiksi mökkikuntaamme. Ehkä sitten joskus...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti