20.1.2013

kiipesin seinälle!

Uusien asioiden kokeminen on hienoa.
Tänään sain kokea jotain sellaista mitä varmasti tulen tekemään toistekin.
Kävimme nimittäin kavereiden kanssa seinäkiipeilemässä Salmisaaren Kiipeilyareenalla.

Kiipeilyareena on pohjoismaiden suurin ja korkein.
Areenalta löytyy sopivia seiniä sekä aloittelijoille että kokeneemmillekin harrastajille.

Turvallisuus on luonnollisesti tärkeimpiä asioita tässä lajissa. Yksi ryhmästämme oli kokenut kiipeilijä ja käynyt tarvittavat kurssit, joten hän sai toimia meidän muiden varmistajana. Areenalla on myös itsevarmistavia laitteita, joten kiipeilyä pääsee kokeilemaan myös ilman omaa varmistajaa. Solmut, valjaat ja varmistulaitteet tarkistetaan aina ristiin kaverin kanssa ennen kiipeämistä.

Ja sitten menoksi.

Aluksi totta kai jännitti miten uskaltaa nousta yhä ylemmäksi, mutta kun rupesi luottamaan varmistajaan ja köyteen, olo helpottui. Itsensä haastaminen koveni kun halusi mennä yhä vaikeampia reittejä pitkin yhä ylemmäksi.Parin tunnin kiipeilyn jälkeen jalat ja kädet tärisivät rasituksesta . Mutta olo oli mieletön. Mikä onnistumisen ilo! Tätä on tehtävä toistekin.

2 kommenttia:

  1. Huh - mua ei korkeanpaikankammoisena tuonne seinälle saisi - silmät kiinni olis kai vähän vaikeaa touhua;) - kumarrus rohkeudelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. toisaalta kaverimme, jolla on korkeanpaikan kammo muissa paikoissa on kova seinäkiipeilyn harrastaja, joten ei ole este tälle harrastukselle.

      Poista