20.4.2013

vegaaninen ilta

En osaa tehdä ruokaa. En tykkää yhtään pilkkoa, raastaa tai silputa ja inhoan keittiöön tulevaa sekasortoa. Eilen kutsuin kuitenkin ystäviä meille kylään ja lupasin valmistaa jotain pientä. Haastetta minulle loi vielä se, että yksi meistä on vegaani, joten ruoka-aineiden valintaan piti käyttää vielä enemmän mielikuvista. Kiitos internetin, löysin paljon hyviä vegaaniruokablogeja. Chocochilistä valitsin parsakali-savutofupiirakan ja pesto-perunasalaatin. Mieheni avustuksella selvisin molemmista mielestäni melko hyvin. Ystäväni toi mukanaan taivaallista mustikkapiirakkaa, jossa oli päällä kuulemma ainoastaan mustikoita ja soijajugurttia. Ihan tajuttoman herkullista, pehmeää ja mustikkaista. Alkuun joimme Marqués de Monistrol Winemakers Select brut cavaa jäkiruokaviininä toimi La Caliera Moscato d'Asti. Ilta jatkui aamuyön tunneille vanhoja nuoruusvuosia muistellen.







2 kommenttia: